Razkrito: Zato so banane pod številko 1 na tehtnici v trgovini

Foto: Špela Mohorič
Foto: Špela Mohorič
Ali ste se kdaj vprašali, zakaj so banane v skoraj vseh trgovinah na tehtnici na prvem mestu? Odgovor je povsem enostaven.
Oglej si celoten članek

Razlog je v priljubljenosti in prodaji. Banane so namreč med najbolje prodajanimi izdelki v trgovinah, tako v velikih nakupovalnih centrih kot v majhnih lokalnih trgovinah. Banane so na voljo vse leto in se vedno dobro prodajajo, ne glede na letni čas. Tudi, če jim poskoči cena. Kupci vedno vedo, kje v trgovini dobijo banane in so navajeni, da so na tehtnici pod število 1.

Magazin Banane za zajtrk? Imamo slabo novico

Leta 2013 je ameriška trgovska veriga Walmart razkrila, da so banane najbolje prodajani izdelek v njihovih trgovinah. Science Meets Food piše, da je banana najbolj priljubljeno sadje na svetu in, da je med najdragocenejši živili na svetu, takoj za pšenico, rižem in mlekom.

Zdrava živila Banane lajšajo želodčne težave

National Geographic pa piše, da banane predstavljajo okoli 75 odstotkov trgovine s tropskim sadjem in da ljudje na leto pojedo več kot sto milijard kosov banan. Tudi glede izvoza so banane številka 1 med sadjem na svetu.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 16:16 25. Oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali …

  • 18:35 24. Oktober 2021.

    Saj niso povsod št. 1 na tehtnici. V Sparu so npr. št. 10!

  • 17:54 24. Oktober 2021.

    Takšne banane kot zdaj prodajajo v SLO, pa so katastrofa. Popoldne kupim skoraj zeleno, zjutraj je že črna. Tako da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.