Svet
105717 ogledov

Razkrito: Zato so banane pod številko 1 na tehtnici v trgovini

slovenija 24.9.2012, banane, foto:Spela Mohoric Špela Mohorič
Ali ste se kdaj vprašali, zakaj so banane v skoraj vseh trgovinah na tehtnici na prvem mestu? Odgovor je povsem enostaven.

Razlog je v priljubljenosti in prodaji. Banane so namreč med najbolje prodajanimi izdelki v trgovinah, tako v velikih nakupovalnih centrih kot v majhnih lokalnih trgovinah. Banane so na voljo vse leto in se vedno dobro prodajajo, ne glede na letni čas. Tudi, če jim poskoči cena. Kupci vedno vedo, kje v trgovini dobijo banane in so navajeni, da so na tehtnici pod število 1.

banana Magazin Banane za zajtrk? Imamo slabo novico

Leta 2013 je ameriška trgovska veriga Walmart razkrila, da so banane najbolje prodajani izdelek v njihovih trgovinah. Science Meets Food piše, da je banana najbolj priljubljeno sadje na svetu in, da je med najdragocenejši živili na svetu, takoj za pšenico, rižem in mlekom.

banana Zdrava živila Magazin Banane lajšajo želodčne težave

National Geographic pa piše, da banane predstavljajo okoli 75 odstotkov trgovine s tropskim sadjem in da ljudje na leto pojedo več kot sto milijard kosov banan. Tudi glede izvoza so banane številka 1 med sadjem na svetu.
 

 
Komentarjev 8
  • Melinda_Owens 16:16 25.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Tana 18:35 24.oktober 2021.

    Saj niso povsod št. 1 na tehtnici. V Sparu so npr. št. 10!

  • porko2 17:54 24.oktober 2021.

    Takšne banane kot zdaj prodajajo v SLO, pa so katastrofa. Popoldne kupim skoraj zeleno, zjutraj je že črna. Tako da jo v strahu olupim, ker je znotej kot kaša.

Sorodne novice