Magazin > Lepota & telo
6461 ogledov

Banane za zajtrk? Imamo slabo novico

banana Žurnal24 main
Verjetno najbolj priljubljen sadež med vsemi, ki se jim mudi in nima jo časa zajtrkovati doma in v miru. Nutricist pravi, da vseeno niso najboljša izbira.

Banana je sadež, ki ga veliko ljudi jé za zajtrk, saj nas nasitijo in z njimi ni veliko dela. Olupiš, poješ in zmagaš. Zdrav obrok, za katerega so pred kratkim odkrili, da ni tako priporočljiv za prvi obrok v dnevu.

Nutricist Daryl Gioffre je za britanski Cosmopolitan povedal, da banane niso najboljša izbira. Dale naj bi nam energijo, ki pa žal hitro usahne. Zaradi banane boste celo utrujeni, pravi Gioffre. „Banana se nam zdi popoln obrok, ko se nam mudi in potrebujemo hiter in zdrav prigrizek. A banane kot take, če jeste same, niso tako dobra izbria. Četrtina banane je samo sladkor.“

nutricist priporoča, da banano pojeste v kombinaciji z jogurtom, še bolje z grškim jogurtom, ki je dovolj masten, da izniči negativne učinke banane in vas zasiti za nekaj ur.

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:33 24.september 2016.

    "Blood sugar levels in response to foods are highly individual"https://www.sciencedaily.com/releases/2015/11/151119143445.htm"Which is more likely to raise blood sugar levels: sushi or ice cream? According to a Weizmann Institute of Science study reported in the November 19 issue of ...prikaži več the journal Cell, the answer varies from one person to another. The study, which continuously monitored blood sugar levels in 800 people for a week, revealed that the bodily response to all foods was highly individual."Mislim da to vse pove.

  • mirror 09:34 24.september 2016.

    Bolje banana kot skodelica kave ali nič za zajtrk.