Seksizem pri nakupovalnih vozičkih?

Foto: Profimedia
Napotki, ki so očitno namenjeni le ženskam, dvignili mnogo prahu.
Oglej si celoten članek

Napotki na nakupovalnih vozičkih britanske trgovske verige Tesco so razbesneli nekatere kupce, ki jih označujejo kot seksistične.

Na nakupovalnih vozičkih so se pojavile slikovni varnostni napotki, ki kupce pozivajo, da ne puščajo otroke, da plezajo preko vozičkov oziroma da ne puščajo vozičke izven kontrole, če so v njih otroci. Na vseh opozorilih so na slikah ženske.

Na Twitterju so se že pojavile številne kritike zaradi tega, šlo naj bi za "vsakodnevni seksizem", poroča The Sun.

Svet Seksističen učbenik za glasbo v prvem razredu

Samantha Rennie, vodja ene izmed organizacij za enakopravnost žensk Rosa UK Fund for Women and Girls je med drugim poudarila, da gre za majhen pokazatelj stereotipskega dojemanja, da je za tedenski nakup hrane pač odgovorna ženska.

Oglasili so se med drugim tudi moški. "Tesco bi moral ustaviti ta apartheid," je komentiral Matt O'Connor iz organizacije Fathers4Justice. Tesco je medtem že začel spreminjati sporne napotke, 20 tisoč vozičkov naj bi že popravili s spornimi navodili.

V britanski javnosti se medtem oglašajo tudi tisti, ki menijo, da je spotikanje ob takšne malenkosti naravnost smešno. "Tesco bo moral vozičke opremiti s sto različnimi nalepkami, da nihče ne bo zapostavljen," je napisala ena izmed uporabnikov Twitterja in objavo pospremila s hashtagi "uredite si življenje" in "prenehajte jamrati".

V Fiatovih navodilih V fiatovih navodilih: "Če ima ženska kratko krilo ..."

Epilog Seksistični izpad ga je stal 81.000 evrov

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 01:03 13. Februar 2018.

    Samo Britanci imajo namesto nosečnic noseče ljudi.

  • 21:57 12. Februar 2018.

    na en vozicek deda, na enga babo, na enga transvestita, na enga dve lezbaci,. na enga dva buzeranta, na enga …

  • 22:35 11. Februar 2018.

    Nehajte promovirat to feminazi sranje s temi članki! Kuzle najdejo čisto vsak izgovor za prizadetost že.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.