Svet
5472 ogledov

Seksizem pri nakupovalnih vozičkih?

Nakupovalni voziček
Napotki, ki so očitno namenjeni le ženskam, dvignili mnogo prahu.

Napotki na nakupovalnih vozičkih britanske trgovske verige Tesco so razbesneli nekatere kupce, ki jih označujejo kot seksistične.

Na nakupovalnih vozičkih so se pojavile slikovni varnostni napotki, ki kupce pozivajo, da ne puščajo otroke, da plezajo preko vozičkov oziroma da ne puščajo vozičke izven kontrole, če so v njih otroci. Na vseh opozorilih so na slikah ženske.

Na Twitterju so se že pojavile številne kritike zaradi tega, šlo naj bi za "vsakodnevni seksizem", poroča The Sun.

Učbenik za glasbo Svet Seksističen učbenik za glasbo v prvem razredu

Samantha Rennie, vodja ene izmed organizacij za enakopravnost žensk Rosa UK Fund for Women and Girls je med drugim poudarila, da gre za majhen pokazatelj stereotipskega dojemanja, da je za tedenski nakup hrane pač odgovorna ženska.

Oglasili so se med drugim tudi moški. "Tesco bi moral ustaviti ta apartheid," je komentiral Matt O'Connor iz organizacije Fathers4Justice. Tesco je medtem že začel spreminjati sporne napotke, 20 tisoč vozičkov naj bi že popravili s spornimi navodili.

V britanski javnosti se medtem oglašajo tudi tisti, ki menijo, da je spotikanje ob takšne malenkosti naravnost smešno. "Tesco bo moral vozičke opremiti s sto različnimi nalepkami, da nihče ne bo zapostavljen," je napisala ena izmed uporabnikov Twitterja in objavo pospremila s hashtagi "uredite si življenje" in "prenehajte jamrati".

Fiat 124 spider abarth V Fiatovih navodilih Avto V fiatovih navodilih: "Če ima ženska kratko krilo ..." Fabio Fognini Epilog Šport Seksistični izpad ga je stal 81.000 evrov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Dajanera 01:03 13.februar 2018.

    Samo Britanci imajo namesto nosečnic noseče ljudi.

  • McClain 21:57 12.februar 2018.

    na en vozicek deda, na enga babo, na enga transvestita, na enga dve lezbaci,. na enga dva buzeranta, na enga trojcek dve babi en ded, na enga trojcek dva deda ena baba, pa bo mogoce mir. Tacajt pa pol zensk ...prikaži večk na svetu zaprtih v hise, zavitih v neke cote cez glavo do pet pa tepenih doma 2x/dan. To levih feministk zgleda ne moti, tudi en kup posiljenih in ubitih v novonastali Evropi ne.

  • puys 22:35 11.februar 2018.

    Nehajte promovirat to feminazi sranje s temi članki! Kuzle najdejo čisto vsak izgovor za prizadetost že.