Avto
286 ogledov

V fiatovih navodilih: "Če ima ženska kratko krilo ..."

Fiat 124 spider abarth Fiat
Fiat Argentina je zaradi seksističnih opazk umaknil priročnik namenjen lastnikom avtomobilov.

Knjižica, ki so jo delili novim lastnikom njihovih avtomobilov, je poleg navodil za uporabo avtomobila vsebovala tudi nasvete povezane z dolžino kril in nogami žensk - "sovoznic".

V razdelku, naslovljenem Sovoznice, so lastniki lahko prebrali: "Če ima ženska prekratko krilo, priporočamo, da potuje na zadnjem sedežu, da ne moti vaše koncentracije. Če krilo ni tako kratko, a vam roka kaj hitro zatava, naj tudi potuje zadaj".

V nadaljevanju so zapisali, da moram imeti ženska, ki želi postati sovoznica "najmanj dobre noge". Delili so tudi nasvete, kako biti gospod na mestu. "Obnašajte se kot pravi gentleman. Če vaše dekle, partnerica, potuje s prijateljicami, postanite šofer prav vsake med njimi, zavzemite mesto alfa samca in dostavite vsako živo in zdravo na njen cilj." 

Nasveti so na noge dvignili Argentinke, ki so knjižico označile za mizoginistično in stereotipično. Svoje nestrinjanje so objavile na družbenih omrežjih. "Če je to njihova prodajna strategija, bi jih bilo dobro opomniti, da tudi ženske vozimo," je zapisala Silvina Quintans. 

Predstavniki podjetja so knjižico že umaknili in se opravičili ter dodali, da niso želeli biti nespoštljivi. 

 

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.