Šport
9921 ogledov

Javnost zgrožena: "Fante so peljali v striptiz klub"

atp finals žreb Print screen
Žreb zaključnega turnirja Next Gen ATP Finals se je sprevrgel v seksistični škandal.

V Milanu bo v tem tednu na sporedu inavguralna izvedba zaključnega turnirja Next Gen ATP Finals, na katerem se merijo najboljši tenisači sveta do 21 let.

AMZS spa Avto 30 bralcev skupaj z AMZS vabimo na ekskluzivni dogodek

Uvod v teniški spektakel ni bil najbolj posrečen, saj je slovesna prireditev, na kateri so opravili žreb skupin, poskrbela za ogorčenje med navijači. Prireditve so se prijele oznake "grozno", "sramotno" in "seksistično".

Družbena omrežja so eksplodirala zaradi cenenega programa, katerega scenarij je veleval, da si morajo teniški igralci izbrati manekenko, ta pa je nekje pod oblačili skrivala črko skupine (A ali B), kateri pripada igralec.


"Bravo, ATP. To naj bi bil futurističen dogodek?" je zapisala francoska teniška igrakla Alize Cornet in tako opozorila na nazadnjaško naravo prireditve.

Oglasila se je tudi Judy Murray, mama nekdanjega prvega igralca sveta Andyja Murrayja, ki je dogodku pripisala oznako "grozno". 

"Priča smo bili neprimernim telesnim gibom. Tenisač je z zobmi snel rokavico. In kopica drugih sramotnih trenutkov, vendar vam bom prihranil podrobnosti," je zapisal eden od prisotnih novinarjev in dodal: "Večini igralcev je bilo vidno nerodno. Nekateri so si pomagali s smehom."

Odzivi teniške javnosti so bili zelo ostri. Skupni imenovalec pritožb je bila nesprejemljiva vloga mičnih deklet. "ATP je fante peljala v striptiz klub," je zapisal nek uporabnik. "To je šovinistična sramota," je pristavil drugi.

"Izvedba je bila neokusna in nesprejemljiva. To globoko obžalujemo in poskrbeli bomo, da se kaj takšnega v prihodnosti ne bo več zgodilo."

ATP

Dogodek je organizirala Zveza teniških profesionalcev (ATP) v sodelovanju z glavnim pokroviteljem Red Bullom. "Naš namen je bil, da vključimo bogato zgodovino Milana kot eno od modnih prestolnic sveta. Izvedba je bila neokusna in nesprejemljiva. To globoko obžalujemo in poskrbeli bomo, da se kaj takšnega v prihodnosti ne bo več zgodilo," je sporočila krovna teniška zveza.

ATP bo na inavguralni izvedbi turnirja preizkusila nekatere novosti, ki se nanašajo na sistem točkovanja, dolžino niza, premora med točkami, itd. Če se bodo izkazale za uspešne, bi lahko v prihodnosti v praksi zaživele tudi na glavnem touru.

V Milanu bo zaigralo osem igralcev. Nagradni sklad turnirja znaša 1,2 milijona dolarjev. Tenisači za nastop ne bodo prejeli ATP točk.

Komentarjev 2
  • Vesna Dolšak 19:55 07.november 2017.

    Če bi jih peljali k maši, bi pa spet nekaterim ne bilo prav. :)

  • romy 11:47 07.november 2017.

    Mamine jokice

Sorodne novice