Spet težak dan za Hrvaško

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na sosednjem Hrvaškem spet slabši podatki glede dodatnih okužb z novim koronavirusom.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem teče 144. dan odkar so februarja zabeležili prvi pojav okužbe z novim koronavirusom. V zadnjih 24-tih urah so odkrili 98 novih primerov, trenutno imajo v državi 1192 aktivnih primerov, niso pa zabeležili nobene nove smrti. 

Kot so povedali na novinarski konferenci ob 14. uri, novih žarišč na Hrvaškem v zadnjih 24-tih urah ni. Najvišje številke imajo v Vukovarsko sremski županiji in v Zagrebu. V prvi je trenutno 23 aktivnih primerov, gre za posledice večjega druženja izpred desetih dni, v Zagrebu pa se dnevno številke gibajo okrog 20 do 25. 

V hrvaški Istri so v zadnjih 24 urah potrdili deset okužb z novim koronavirusom, v primorsko-goranski županiji pa sedem, so danes sporočili iz štabov civilne zaščite obeh županij. V dalmatinskih županijah so v zadnjem dnevu potrdili 14 novih primerov.

V istrski županiji gre pri petih novih primerih za stike z okuženimi, za pet ljudi pa še ugotavljajo, kako so se okužili. Neuradno so po tri nove okužbe potrdili v Umagu in Pulju, po eno pa v Buzetu, Labinu, Fažani in Peroju, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

V splitsko-dalmatinski županiji je devet novih primerov. Kot so sporočili, so med 286 testiranji v zadnjih 24 urah ugotovili tudi pozitivno osebo iz šibeniško-kninske županije. Štab civilne zaščite zadrske županije je na Facebooku objavil, da so v zadnjih 24 urah potrdili štiri nove okužbe.

Covid-19 "V zadnjih dneh je daleč najpogostejša Hrvaška"

Covid-19 Prenovljen zemljevid Hrvaške: Kje na obali je najbolj in kje najmanj varno?

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:24 17. Julij 2020.

    In jj še vedno ne misli zapreti meje. Ga pa kar vidim kako bi gobezdal če bi kdo drug vodil …

  • 18:13 17. Julij 2020.

    Danes na meji v Sečovljah pol Ljubljane,bo veselo,ko se vsi vrnejo domov.Kriv obo pa Šarec,ker je zaprl meje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.