Svet
13693 ogledov

Spet težak dan za Hrvaško

Hrvaška obala Profimedia
Na sosednjem Hrvaškem spet slabši podatki glede dodatnih okužb z novim koronavirusom.

Na Hrvaškem teče 144. dan odkar so februarja zabeležili prvi pojav okužbe z novim koronavirusom. V zadnjih 24-tih urah so odkrili 98 novih primerov, trenutno imajo v državi 1192 aktivnih primerov, niso pa zabeležili nobene nove smrti. 

Kot so povedali na novinarski konferenci ob 14. uri, novih žarišč na Hrvaškem v zadnjih 24-tih urah ni. Najvišje številke imajo v Vukovarsko sremski županiji in v Zagrebu. V prvi je trenutno 23 aktivnih primerov, gre za posledice večjega druženja izpred desetih dni, v Zagrebu pa se dnevno številke gibajo okrog 20 do 25. 

V hrvaški Istri so v zadnjih 24 urah potrdili deset okužb z novim koronavirusom, v primorsko-goranski županiji pa sedem, so danes sporočili iz štabov civilne zaščite obeh županij. V dalmatinskih županijah so v zadnjem dnevu potrdili 14 novih primerov.

V istrski županiji gre pri petih novih primerih za stike z okuženimi, za pet ljudi pa še ugotavljajo, kako so se okužili. Neuradno so po tri nove okužbe potrdili v Umagu in Pulju, po eno pa v Buzetu, Labinu, Fažani in Peroju, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

V splitsko-dalmatinski županiji je devet novih primerov. Kot so sporočili, so med 286 testiranji v zadnjih 24 urah ugotovili tudi pozitivno osebo iz šibeniško-kninske županije. Štab civilne zaščite zadrske županije je na Facebooku objavil, da so v zadnjih 24 urah potrdili štiri nove okužbe.

Testiranje na covid-19 Covid-19 Slovenija "V zadnjih dneh je daleč najpogostejša Hrvaška" Hrvaška obala Covid-19 Svet Prenovljen zemljevid Hrvaške: Kje na obali je najbolj in kje najmanj varno?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar olor
    olor 19:24 17.julij 2020.

    In jj še vedno ne misli zapreti meje. Ga pa kar vidim kako bi gobezdal če bi kdo drug vodil vlade, ne sds.

  • alojz73 18:13 17.julij 2020.

    Danes na meji v Sečovljah pol Ljubljane,bo veselo,ko se vsi vrnejo domov.Kriv obo pa Šarec,ker je zaprl meje.