Novo streljanje na osnovni šoli, mladoletnik pridržan

Foto: PrtSc
Foto: PrtSc
V Bosni in Hercegovini je prišlo do strelskega incidenta v osnovni šoli.
Oglej si celoten članek

V mestu Lukavac, deset kilometrov zahodno od Tuzle, je v zgodnjih sredinih urah prišlo do streljanja na šoli.

Ustreljen je bil uslužbenec šole, ki je utrpel hujše poškodbe in se nahaja v kritičnem stanju, poroča Avaz. Isti medij dodaja, da je storilec 15-letni bivši učenec omenjene šole, ki je bil zaradi ekscesov premeščen v drugo ustanovo.

Klix poroča, da je bil v Univerzitetni klinični center Tuzla prepeljan pacient O. N. in nato hospitaliziran zaradi strelne rane. Gre za učitelja angleščine, s katerim je bil strelec v sporu. poroča Klix in dodaja, da so na mestu zločina našli orožje storilca.

Župan mesta Edin Delić je na Facebooku skušal pomiriti starše. "Je nekaj poškodovanih. Med njimi ni otrok. Prosim starše, naj ne povzročajo panike. Storilec je bil mladoletnik in je bil takoj pridržan," je zapisal Delić.

xxx

V začetku maja, po smrtonosnem streljanju na osnovni šoli v Beogradu, je bila na številnih izobraževalnih ustanovah v Bosni in Hercegovini uvedena višja stopnja policijskega varovanja.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 00:01 15. Junij 2023.

    Srbski sindrom se širi v regiji!

  • 13:30 14. Junij 2023.

    Storilec je star 15 let. Torej je lahko kazensko odgovoren. Je pa vprašanje, ali v BiH imajo ustrezne institucije, da …

  • 12:33 14. Junij 2023.

    nič mu ne morejo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.