Svet
21834 ogledov

Novo streljanje na osnovni šoli, mladoletnik pridržan

OŠ Lukavac streljanje PrtSc
V Bosni in Hercegovini je prišlo do strelskega incidenta v osnovni šoli.

V mestu Lukavac, deset kilometrov zahodno od Tuzle, je v zgodnjih sredinih urah prišlo do streljanja na šoli.

Ustreljen je bil uslužbenec šole, ki je utrpel hujše poškodbe in se nahaja v kritičnem stanju, poroča Avaz. Isti medij dodaja, da je storilec 15-letni bivši učenec omenjene šole, ki je bil zaradi ekscesov premeščen v drugo ustanovo.

Klix poroča, da je bil v Univerzitetni klinični center Tuzla prepeljan pacient O. N. in nato hospitaliziran zaradi strelne rane. Gre za učitelja angleščine, s katerim je bil strelec v sporu. poroča Klix in dodaja, da so na mestu zločina našli orožje storilca.

Župan mesta Edin Delić je na Facebooku skušal pomiriti starše. "Je nekaj poškodovanih. Med njimi ni otrok. Prosim starše, naj ne povzročajo panike. Storilec je bil mladoletnik in je bil takoj pridržan," je zapisal Delić.

V začetku maja, po smrtonosnem streljanju na osnovni šoli v Beogradu, je bila na številnih izobraževalnih ustanovah v Bosni in Hercegovini uvedena višja stopnja policijskega varovanja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Kmodri 00:01 15.junij 2023.

    Srbski sindrom se širi v regiji!

  • miho 13:30 14.junij 2023.

    Storilec je star 15 let. Torej je lahko kazensko odgovoren. Je pa vprašanje, ali v BiH imajo ustrezne institucije, da ga lahko ustrezno kaznujejo. Še nisem slišal, da bi v drugih republikah bivše SFRJ imeli zavode kot sta Planina in ...prikaži več Veržej, pa smo dolga leta živeli v skupni državi in nam je marsikaj znanega o teh ostalih bivših republikah bivše SFRJ...

  • darefoks 12:33 14.junij 2023.

    nič mu ne morejo

Sorodne novice