Slovenija > Črna kronika
33691 ogledov

Novo o streljanju na Fužinah: Po dvojnem umoru se je razstrelil z bombo

Umor-Fužine-5.6.2023 D. M. Zastavljalnica v Fužinah
Najemniki lokalov v fužinskem kompleksu so podoživljali včerajšnjo tragedijo. Dušan V. je ustrelil Roberta V. in Rajka Č. ter si sodil sam, policija je danes razkrila, na kakšen način.

Bar Sombrero, ki ga obiskujejo stanovalci blokovskega naselja na Fužinah, in kjer je 48-letni Dušan V. včeraj umoril oba lastnika zastavljalnice v istem kompleksu Roberta V. ter Rajka Č., je bil danes spet odprt. Gostje so po tihem premlevali včerajšnjo tragedijo, na glas pa niso hoteli kaj prida razkriti.

Hitro so ju pokrili

Zaprta pa sta bila dva lokala v razpotegnjeni pritlični zgradbi, ob, razumljivo, zastavljalnici, tudi optika, to naj bi imela bivša življenjska sopotnica ene od žrtev. V frizerskem salonu smo izvedeli, da so včeraj ob treh popoldne zaslišali dva poka: "Sledili so kriki, izbruhnila je panika. Oba ustreljena so še oživljali, a so ju zatem hitro pokrili."

Umor-Fužine-5.6.2023 | Avtor: D. M. D. M.
Pokojnih se spominjajo kot "dobrih sosedov": "Tukaj smo dvajset let in sem sta prihajala na striženje. Cel objekt smo ena velika družina." S tem se strinja tudi trgovec z izdelki za domače ljubljenčke: "Robert je kosil travo in tudi pomagal popraviti streho, ko jo je odkril veter. Tukaj je kupoval hrano za svojega psa."

Imel vsaj dva lokala

Robert V. je imal v kompleksu očitno še najmanj en lokal, njegova najemnika se ju spominjata: "Robi je bil zelo prijazen, Rajko pa bolj tih. Veliko pa se nismo srečevali, videli smo ju v Sombreru, kjer sta bila pogosto na kavi."

Umor-Fužine-5.6.2023 | Avtor: D. M. D. M.
Zastavljalnica Rabella je sicer po podatkih, dostopnih na spletni strani stop-neplacniki.si vrata zaprla že leta 2018, a je očitno po napisu na vratih "Zaprto. Pokliči Robi, Rajc..." še vedno delovala. Tudi do tragedije naj bi prišlo prav zaradi neporavnanih računov v zvezi z dejavnostjo Roberta V. in Rajka Č., stara sta bila 58 oziroma 57 let.

Kot smo poročali včeraj, naj bi Dušan V. pred leti zastavil nekaj zlatnine, menda vredne nekaj tisoč evrov, zdaj pa jo je hotel nazaj. Toda po naših informacijah naj bi Robert V. in Rajko Č. zdaj zahtevala več denarja in na srečanju v Sombreru - prispeli so vsi trije hkrati - je izbruhnil spor.

Že večkrat obsojen

Dušan V., za katerega se po Fužinah govori, da z njim ni bilo dobro zobati češenj, nenazadnje je bil v preteklosti že večkrat obsojen, med drugim zaradi preprodaje pomirjeval in uspaval, nasilja v družini, ropa in trgovanja z orožjem, je izvlekel avtomatsko pištolo in v oba lastnika zastavljalnice, kot so danes razkrili v izjavi za javnost na ljubljanski policijski upravi, izstrelil rafal. Dodali so, da je bilo k sreči na terasi lokala takrat razmeroma malo gostov, večina jih je bil v notranjosti. 

Goran Novak | Avtor: D. M. Goran Novak D. M.
Storilec je nato pobegnil z avtom, pri sebi je imel še pištolo, za katero ni imel dovoljenja, in ročno bombo. Kot je danes povedal Goran Novak z oddelka za splošno kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana., so njegovo truplo in avto našli v Mostah nedaleč od prizorišča napada. Sodil si je sam, najprej s pištolo, potem je aktiviral še bombo. Motiva dejanja še niso ugotovili, prav tako ne izvora orožja, kriminalistična in forenzična preiskava se nadaljujeta.

Slovenija je varna država

Goran Novak je še poudaril, da je šlo letos pri najhujših krvnih deliktih za premišljene dogodke: "V tem in podobnih primerih v tem letu je šlo za dogodke, ki so bili natančno premišljeni in ne gre za naključna kazniva dejanja, ki bi bila usmerjena proti naključnim žrtvam. Slovenija je še vedno varna država, kjer so tovrstni dogodki redki, in zato so določena namigovanja v javnosti, da se javna varnost poslabšuje, povsem neutemeljeni."

Na območju PU Ljubljana so leta 2019 obravnavali osem umorov in tri uboje, leta 2020 devet ubojev in štiri umore, leta 2021 dva uboja in štiri umore, lani in letos pa po dva uboja in en umor - včerajšnji dogodek še ni vključen.

Komentarjev 18
  • Kmodri 17:29 06.junij 2023.

    No, nam je saj prihranil stroške zapora...

  • johan 14:41 06.junij 2023.

    Morilec Dušan je psihopat. Orožje, tablete. Ima vsaj 2 profila na Facebooku. Napovedal je maščevanje in svojo smrt. Evo mu njegovo Srbijo in njegovo pamet - zdej ga pa lahko pobiramo na tisoč koškov, ko se je razstrelil 😂 https://www.facebook.com/profile.php?id=100069123705976

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 13:38 06.junij 2023.

    Ne vem no, meni se zdi, da če s ukvarjaš s takim poslom kot sta se žrtvi, ravno ne moreš biti največji poštenjakar.