Svet
16849 ogledov

Masaker v Beogradu. To naj bi bila ključna priča. Niso je še zaslišali

Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Profimedia
V Beogradu še naprej poteka preiskava poboja na osnovni šoli, ki ga je zagrešil 13-letni fant.

Sodišče v Beogradu je včraj za 30 dni podaljšalo pripor očetu 13-letnika, ki je maja na beograjski osnovni šoli z njegovo pištolo ubil devet učencev in varnostnika. Očetu grozi do 12 let zapora. Srbska policija zaradi suma zlorabe in zanemarjanja mladoletne osebe preiskuje tudi mamo napadalca.

Oče 13-letnika je sicer v priporu od 5. maja. Očitajo mu hujše kršitve splošne varnosti, za kar je zagrožena zaporna kazen do 12 let. Sumijo ga, da je sina učil streljanja s strelnim orožjem, pa tudi, da ni ustrezno hranil orožja, s katerim je sin izvedel strelski napad.

Srbska policija je po nalogu državnega tožilstva medtem uvedla preiskavo proti materi 13-letnega napadalca zaradi suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanja in zlorabe. Fant je medtem še vedno v psihiatrični ustanovi. 

Beograd. Polaganje rož pred šolo | Avtor: Profimedia Profimedia

Nova priča, fantova sestra 

Kot poročajo srbski mediji, naj bi policija zaslišala še strelčevo mlajšo sestro. Desetletnica si je delila sobo s tri leta starejšim bratom, hodila sta v isto šolo, varuška pa ju je skupaj čuvala, ko sta bila starša zaradi službenih obveznosti zdoma. Zato je večino časa preživela z njim

Pet družinskih članov in ljudi, ki so bili blizu 13-letnemu morilcu iz Beograda, so že zaslišali v zadnjem mesecu, kolikor je minilo od tragičnega dogodka. Po očetu, mami, varuški ter šolski psihologinji in pedagoginji naj bi policija govorila še z mordad ključno pričo, ki bi lahko dala nekaj ključnih informacij za razkritje motiva grozovitega zločina. Po poročanju Blica gre za dečkovo 10-letno sestro.

Na podlagi dosedanjih izjav se domneva, da bi sestra lahko razkrila, ali je prišlo do spremembe v vedenju množičnega morilca in morebitnega razloga, zakaj se je odločil za zločin. Prav tako oblasti menijo, da bi lahko vedela, ali se je s kom sprl, ali mu je kdo grozil, ali je bil zaljubljen ali je ttrpel zaradi nesrečne ljubezni in podobno.

Ker gre za 10-letnega otroka, ki je doživel velik šok, je razgovor trenutno prestavljen. Najprej naj bi strokovna ekipa psihologov ugotovila, ali je otrok sploh sposoben pričati. 

Beograd. Polaganje rož pred šolo | Avtor: Profimedia Profimedia
Beograd. Polaganje rož pred šolo Žalostna novica Svet Po 12 dneh umrla v Beogradu ustreljena deklica Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Strašljivo Svet To v priporu počne oče strelca iz Beograda

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Kmodri 15:12 03.junij 2023.

    *delajo

  • Kmodri 15:12 03.junij 2023.

    No, vse delno, da se bo mladega psihopata spustilo na prostost! No, pol ga bodo Srbi linčali...