Svet
8472 ogledov

Sveže sporočilo beograjskega kliničnega centra po streljanju

Beograd streljanje Epa
Novo glede poškodovanih v streljanju prejšnji teden.

Po dveh strelskih napadih v Srbiji v minulem tednu so v kritičnem stanju trije ranjeni od devetih, ki so še vedno v bolnišnici, v smrtni nevarnosti pa je še vedno deklica, ki jo je v streljanju 3. maja v beograjski osnovni šoli ranil v glavo 13-letni učenec šole, je danes sporočil direktor beograjskega kliničnega centra Milika Ašanin.

Huje poškodovan je tudi učenec s poškodbami vratu in hrbtenice, medtem ko je učiteljica bolje, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Bili so med sedmimi ranjenimi, ki jih je na svoji osnovni šoli Vladislav Ribnikar v Beogradu z očetovo pištolo ranil 13-letni učenec. Kot je znano, je ubil osem učencev in varnostnika, zdaj je v psihiatrični ustanovi. Zaradi mladosti ni kazensko odgovoren, njegovemu očetu pa so odredili 30-dnevni pripor.

Dan kasneje je 20-letnik z avtomatskim orožjem in pištolo v treh vaseh blizu Mladenovca ubil osem, ranil pa 14 ljudi, večinoma mladih. V bolnišnici še vedno zdravijo šest ranjenih, od katerih sta dve poškodovani v kritičnem stanju. Storilec je priznal kaznivo dejanje in je sedaj v 30-dnevnem priporu. Prijeli so tudi njegovega očeta, pri katerem so našli veliko orožja, za katero ni imel dovoljenj.

Po množičnih pobojih je vlada uvedla strožje ukrepe za nadzor nad orožjem, vsem, ki imajo nezakonito orožje, pa so dali mesec dni časa, da ga brez sankcij predajo. Notranje ministrstvo je danes sporočilo, da so samo v treh dneh policiji izročili skoraj 6000 kosov orožja in 300.000 kosov različnega streliva.

Novi Sad streljanje V solariju Svet Novo streljanje v Srbiji, dva mrtva Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Beograd Svet 13-letni morilec iz Beograda ima le dve vprašanji Nove podrobnosti Svet "Rekel mu je, da mu bo darilo prinesel v šolo. Takrat je streljal"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Kmodri 19:42 11.maj 2023.

    Mediji v Sloveniji poročajo, da so zasegli načrte osnovnih šol pri naših sončkih. Policija zadeve resno obravnava. Sem svoje sončke že zaslišal, da najprej počistimo pred svojim pragom. Zgleda, da nam sodni dan na šolah ne uide. Vprašanje je kdaj bo!

  • Soljatar 19:21 11.maj 2023.

    a še ne mislte nehat utrujat s temi balkanskimi novinami?

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 15:25 11.maj 2023.

    Res grozno! Če preživijo, bodo travme nosili do konca življenje.