Tako so videti hrvaške plaže

Foto: Bralec Brač Foto: Bralec Brač Foto: Bralec Brač Foto: Bralec Brač Foto: PrtScr Whatsupcams Hrvaška plaže korona Foto: PrtScr Whatsupcams Hrvaška plaže korona Foto: PrtScr Whatsupcams Hrvaška plaže korona Foto: PrtScr Whatsupcams Hrvaška plaže korona Foto: PrtScr Whatsupcams Hrvaška plaže korona Foto: PrtScr Whatsupcams Hrvaška plaže korona Foto: PrtScr Whatsupcams Hrvaška plaže korona Foto: bralka plaža Baška
Prizori s hrvaških plaž, kot smo jih bili vajeni še lani, se letos (še) niso ponovili.
Oglej si celoten članek

"Glede na lansko sezono bi rekel, da je 80 odstotkov manj gostov. Plaže in restavracije so prazne," pravi bralec, ki dopustuje na Braču. "Povsod so sredstva za razkuževanje, v gostinskih lokalih so mize na ustrezni razdalji."

Foto: Bralec Brač Drugače je na Krku. Slovenka, ki dopustuje v Baški, ocenjuje, da je letos tam približno 30 odstotkov manj turistov kot običajno. "V začetku prejšnjega tedna je bilo še prazno, potem pa so zaradi podaljšanega vikenda prišli številni Slovenci. Rekla bi, da jih je bilo še več kot običajno." 

Covid-19 Takšno je stanje z okužbami na hrvaški obali

Domačini so, po njenih besedah, pozitivno presenečni nad številom turistov, ki so v Baški. Pričakujejo, da se bo število turistov v prihodnjih dneh in tednih še povečalo.

Foto: bralka plaža Baška

Južneje je slika drugačna. Po podatkih portala Slobodna Dalmacija je na Hvaru odprtih le 30 odstotkov prenočitvenih objektov, od 14 hotelov pa obratujejo trije. Na otoku naj bi bilo po podatkih Tea Jeličića, podpredsednika mestnega sveta v mestu Hvar 66 tujih turistov. Lani jih je bilo v enakem obdobju 4588. Nič kaj optimistične niso napovedi za nadaljevanje sezone, saj naj bi beležili večje število odpovedi rezervacij. 

Direktor hrvaške turistične skupnosti Kristjan Staničić je dejal, da so glede na okoliščine zadovoljni. Ocenjujejo, da bi letos lahko dosegli tretjino lanskih rezultatov. Junijski rezultati so optimistični, saj so zabeležili 892.000 prihodov in 4,8 milijona nočitev, od katerih jih je 80 odstotkov tujcev. Med njimi so v vrhu Slovenci, Nemci in Avstrijci, podatke navaja STA. 

Ocene Hrvati med tremi najbolj prizadetimi na svetu

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 23:08 2. Julij 2020.

    Spet laznjivi novinarji...pridite jutri na krk pa na plaze ob 11.00 da ugotovite da ste laznjivci. Danes Baska zabasana...Veliko toceno …

  • 19:55 2. Julij 2020.

    Sam res kje ste našli te slike, plaže so polne...

  • 17:14 2. Julij 2020.

    ne nabijat plaže so polne

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.