Svet
18356 ogledov

Tako so videti hrvaške plaže

Brač
1/12
Bralec
Prizori s hrvaških plaž, kot smo jih bili vajeni še lani, se letos (še) niso ponovili.

"Glede na lansko sezono bi rekel, da je 80 odstotkov manj gostov. Plaže in restavracije so prazne," pravi bralec, ki dopustuje na Braču. "Povsod so sredstva za razkuževanje, v gostinskih lokalih so mize na ustrezni razdalji."

Brač | Avtor: Bralec Bralec
Drugače je na Krku. Slovenka, ki dopustuje v Baški, ocenjuje, da je letos tam približno 30 odstotkov manj turistov kot običajno. "V začetku prejšnjega tedna je bilo še prazno, potem pa so zaradi podaljšanega vikenda prišli številni Slovenci. Rekla bi, da jih je bilo še več kot običajno." 

Hrvaška obala Covid-19 Svet Takšno je stanje z okužbami na hrvaški obali

Domačini so, po njenih besedah, pozitivno presenečni nad številom turistov, ki so v Baški. Pričakujejo, da se bo število turistov v prihodnjih dneh in tednih še povečalo.

plaža Baška | Avtor: bralka bralka

Južneje je slika drugačna. Po podatkih portala Slobodna Dalmacija je na Hvaru odprtih le 30 odstotkov prenočitvenih objektov, od 14 hotelov pa obratujejo trije. Na otoku naj bi bilo po podatkih Tea Jeličića, podpredsednika mestnega sveta v mestu Hvar 66 tujih turistov. Lani jih je bilo v enakem obdobju 4588. Nič kaj optimistične niso napovedi za nadaljevanje sezone, saj naj bi beležili večje število odpovedi rezervacij. 

Direktor hrvaške turistične skupnosti Kristjan Staničić je dejal, da so glede na okoliščine zadovoljni. Ocenjujejo, da bi letos lahko dosegli tretjino lanskih rezultatov. Junijski rezultati so optimistični, saj so zabeležili 892.000 prihodov in 4,8 milijona nočitev, od katerih jih je 80 odstotkov tujcev. Med njimi so v vrhu Slovenci, Nemci in Avstrijci, podatke navaja STA. 

Hrvaška plaža Ocene Svet Hrvati med tremi najbolj prizadetimi na svetu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Laznivi 23:08 02.julij 2020.

    Spet laznjivi novinarji...pridite jutri na krk pa na plaze ob 11.00 da ugotovite da ste laznjivci. Danes Baska zabasana...Veliko toceno 18 kun , toliko ti v sloveniji vzemejo v najzakotnejsi vaski luknji.

  • miha.z 19:55 02.julij 2020.

    Sam res kje ste našli te slike, plaže so polne...

  • gregor51 17:14 02.julij 2020.

    ne nabijat plaže so polne