To naj bi bil vzrok za nesrečo, ki je vzela 14 življenj

Foto: Epa
Foto: Epa
Kabina naj bi se najprej začela premikati vzvratno, nakar naj bi zadela steber.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, je v nesreči kabinske žičnice na severu Italije po zadnjih podatkih umrlo 14 ljudi, med njimi pet Izraelcev. Med žrtvami nesreče so tudi petčlanska družina ter mlada zaročenca. V bolnišnici je poškodbam podlegel tudi eden od otrok, ki so ju po padcu kabine v kritičnem stanju s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Torinu.

Gondola To so žrtve tragedije v Italiji: Petčlanska družina, mlada zaročenca ...

Preiskava sicer še poteka, kot kaže, pa naj bi se nesreča zgodila, ker so odpovedale varnostne zavore, potem ko se je strgal eden od kablov, je po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa novinarjem dejala glavna tožilka mesta Verbania, Olimpia Bossi. Varnostna zavora bi morala kabinsko žičnico stabilno držati, potem ko se je strgal eden od kablov, vendar se je začela premikati vzvratno, zadela steber ter nato zgrmela v globino.

Podobno je dogajanje opisala tudi županja Strese Marcella Severino. Kabina naj bi se najprej začela premikati vzvratno, nakar naj bi zadela steber, še piše AFP.

Italijanski predsednik Sergio Mattarella in premier Mario Draghi sta po nesreči izrazila obžalovanje in ponudila sožalje svojcem žrtev. Izrazi sočutja so prišli še iz drugih držav, med drugim sta ga izrazila predsednik Evropskega sveta Charles Michel in predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli.

Slovensko zunanje ministrstvo je prek Twitterja izrazilo "globoko užaloščenost" zaradi tragične nesreče in izrazilo sožalje družinam in bližnjim žrtev.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:09 25. Maj 2021.

    Zakaj skoz omenjate Izraelce, a so nadljudje?!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.