Tovornjakar, ki je povozil sedmošolki, je imel nesrečo pred 20 dnevi

Foto: Pixell
Foto: Pixell
Voznik tovornjaka je imel zdravstvene težave.
Oglej si celoten članek

Četudi so mediji po tragični nesreči na Hrvaškem, ki je terjala dve mladi življenji, sprva pisali, da dolgoletni profesionalni voznik tovornjaka do sedaj ni imel nobene prometne nesreče, se je izkazalo, da to ne drži. 

Trčil v vozilo HAC-a

Hrvaška policija je namreč potrdila informacijo, da je imel 59-letni voznik tovornjaka 17. maja letos okoli 11. ure prometno nesrečo v bližini kraja Rešetari na avtocesti A3. Na odstavnem pasu je trčil v vozilo pred njim, ob povratku na vozni pas pa še v drugo tovorno vozilo, tako da je na obeh povzročil materialno škodo. Policija mu je zaradi povzročitve prometne nesreče predpisala denarno kazen.

Tragična nesreča Na morje ti dve učenki ne bosta prispeli

Foto: Pixell Nesreča na Hrvaškem

Hrvaški portal 24sata poroča, da so iz zanesljivih virov izvedeli, da gre za istega voznika, ki je v petek na počivaličšu Novska povzročil hudo prometno nesrečo, v kateri sta umrli štirinajstletnici, 25- in 26-letnica pa sta se hudo poškodovali.

Nesreča 17. maja se je zgodila, ker je tovornjak pri Rešetarih nenadzorovano zapeljal s svojega voznega pasa na odstavni pas, na katerem je stalo vozilo hrvaške družbe za avtoceste HAC. Potem ko je udaril v stoječe vozilo, je nazaj zapeljal v vozni pas in trčil v še drugo tovorno vozilo. 

Tragično Ravnatelj: Pospremil sem ju na letovanje, a se ne bosta vrnili

Nesreča Tragedija, ki je vzela mladi življenji: Ni šlo za tehnično napako!

Foto: Facebook Nesreča Hr

Hrvaški Jutarnji list poroča, da je imel voznik hude bolečine v hrbtenici, zaradi dolgotrajnega sedenja, ki so se spuščale tudi na predel nog. Pred nesrečo naj bi prosil za zdravniško pomoč, predpisali naj bi mu protibolečinska sredstva, zaradi katerih ne bi smel nadaljevati vožnje. Zato se je odločil, da bo vzel odmor in prespal na počivališču, kjer se je zgodila tragična nesreča.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.