Svet
29392 ogledov

Tragedija, ki je vzela mladi življenji: Ni šlo za tehnično napako!

Nesreča na Hrvaškem Pixell
Policija razkrila podrobnosti preiskave.

Podrobna preiskava hude prometne nesreče na Hrvaškem, v kateri sta umrli sedmošolki, je pokazala, da so zavore, tempomat in preostali vitalni deli tovornjaka delovali brezhibno, poroča današnji Jutarnji list.

Nesreča na Hrvaškem Nesreča Svet To je razlog, da sta umrli štirinajstletnici

Nesreča Hr | Avtor: Facebook Facebook

Voznik tovornjaka je namreč po nesreči dejal, da niso delovale zavore, ugibanja v medijih pa so bila tudi v smeri nepravilnega delovanja tempomata. Voznik ni bil pod vplivom alkohola, vozil pa je prehitro. 

S hitrostjo 90 kilometrov na uro na počivališče

Voznik tovornjaka je vozil s hitrostjo 90 kilometrov na uro, dokler ni trčil v avtomobil na počivališču, kar dokazuje, da je pri vožnji uporabljal tempomat. 

Nesreča na Hrvaškem | Avtor: Pixell Pixell

Nesreča Hr Tragična nesreča Svet Na morje ti dve učenki ne bosta prispeli

Na počivališče je zapeljal, da bi natočil gorivo, a namesto, da bi zmanjšal hitrost, je z 90 kilomatri na uro udaril v avtomobil, najprej zbil 25- in 26-letni peški ter nazadnje udaril v štirinajstletnici, ki sta na kraju nesreče umrli. 

Je uporabljal mobitel?

Strokovnjak za prometno varnost Željko Marušić je za hrvaški spletni portal 24sata ocenil, da je bi vzrok prometne nesreče lahko bil uporaba telefona med vožnjo. Pojasnil je, da takšen tovornjak potrebuje 500 metrov, da se ustavi. 

Učenci OŠ Dalj Tragično Svet Ravnatelj: Pospremil sem ju na letovanje, a se ne bosta vrnili

Učenci OŠ Dalj | Avtor: Pixell Pixell

"Preučil sem celoten primer in vidim le dva scenarija," je povedal Marušić. "Ali je nastavil tempomat in zaspal ali pa je tipkal na mobitel in se ni uspel pravočasno odzvati." Izključil je možnost nedelovanja zavor ali tempomata.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Uporabnik1 13:40 09.junij 2019.

    Dosmtrna kazen.

  • Brane Kacjan 13:01 09.junij 2019.

    Šofer trovornjaka je zaspal. Moral bi počivati že na prejšnjem počivališču. KB