Preobrat glede invazije Piranskega zaliva

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Petar Janjić Tromblon je vnovič spremenil načrt glede Piranskega zaliva.
Oglej si celoten članek

Potem ko se je iztekel ultimat, ki ga je Petar Janjić Tromblon dal hrvaškemu premieru Andreju Plenkoviću in ko je objavil svoj načrt o vplutju v Piranski zaliv, je hrvaški veteran potegnil odločujočo potezo. 

Z Regato za razum, kot jo je poimenoval Tromblon, ne bo nič. "Ne morem več. Bolan sem. Hrvaški sem dal vse, kar sem lahko, več pa ne morem. Ne želim se več pogovarjati z mediji, ne morem brati komentarjev. Poglejte, imam dva mladoletna sinova in onadva vidita vse, kar pišejo v komentarjih o meni. Želel sem ravnati častno in pošteno, a zdaj se umikam," je Tromblon pojasnil za Index.hr.

Ultimat Znan načrt akcije hrvaških plovil v Piranski zaliv

Regata za razum Piranski zaliv - Savudrijska vala bi se morala odviti 3. februarja. Ladje - napovedoval je, da jih bo okrog sto - naj bi izplule do "mednarodno priznane morske meje med Hrvaško in Slovenijo". Sredi Piranskega zaliva naj bi spustili v morje vence za vse umrle in pogrešane hrvaške vojake. Na plovilih naj bi imeli minuto molka, nato pa naj bi se oglasile ladijske sirene. V Piranskem zalivu naj bi se zadržali približno uro, nato pa se vrnili v Umag.

Mejno vprašanje Tromblon ne odstopa, v Piran bo pripeljal ladje

Tromblon je poudarjal, da gre za mirno akcijo, a hkrati opozoril slovensko policijo, naj jih ne ovira pri izražanju časti umrlim hrvaškim vojakom. 

Slovenija Šarec: Slovenija in Hrvaška sta zašli v slepo ulico

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 20:00 10. Januar 2018.

    Alen, koliko si star?...

  • 15:14 10. Januar 2018.

    Ko to kaže ???...ko to laže ????

  • 14:06 10. Januar 2018.

    Hahahahaha...ojoj

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.