Svet
9109 ogledov

Tromblon ne odstopa, v Piran bo pripeljal ladje

Piranski zaliv Pixell
Ultimat se izteče danes ob 16. uri.

Pretekli teden smo pisali, da je hrvaški vojni veteran Janjić Tromblon zagrozil hrvaškemu premierju Andreju Plenkoviću, naj v roku 72 ur predstavi javnosti, kako namerava rešiti mejno vprašanje s Slovenijo. 

V nasprotnem primeru bo on organiziral floto sto ribiških ladij in čolnov vojnih veteranov z vsega Jadrana in jih poslal na mejo. Rok se izteče danes popoldan.

Hrvaški ribiči Vojni veteran zagrozil Svet "Na mejo bomo poslali sto ladij"

"Vladi sem postavil rok, da se do ponedeljka ob 16. uri usedejo s Slovenci," je povedal za hrvaški spletni portal 24sata. "Če tega ne bo storila, bomo izvedli akcijo."

Podrobnosti danes ob 16. uri

Pravi, da je trenutno zaposlen s pisanjem poziva, ki ga bo predstavil danes ob 16. uri. "V kontaktu sem s številnimi civilnimi združenji in intelektualci z obeh strani," je povedal za spletni medij. "Imam veliko prijateljev tudi v Sloveniji in vsem nam je v interesu, da se ta potencialno nevarna situacija mirno razreši."

Povedal je še, da se je že dogovoril za točen datum izplutja ladij v Piranski zaliv, ki je v tem trenutku še tajen. Sporočili ga bodo danes ob 16. uri, kakor tudi natančen načrt akcij, ki jih nameravajo izvesti. 

Slovenija 11.04.13, piranski zaliv, ribici, ciplji, ribolov, foto: Zurnal24 Slovenija V Piranskem zalivu je bilo napeto

Po vrnitvi hrvaških ribičev iz Zagreba in skladno z dogovorom z ministrstvom za kmetijstvo ostaja stanje v Piranskem zalivu nespremenjeno. 

Sestanek ribičev s hrvaško vlado

Ribiči so od hrvaške vlade dobili zagotovila, da bodo hrvaške inštitucije zaščitile njihove dosedanje pravice ribolova v Piranskem zalivu.

Predsednik ribiškega ceha Istrske županije Robert Momić je po srečanju na vprašanje, kako bodo ravnali, če bodo od Slovenije dobili kazni zaradi ribarjenja, dejal, da ne more odgovarjati na hipotetična vprašanja o nečem, kar se ni zgodilo. 

Slovenija 11.04.13, piranski zaliv, ribici, ciplji, ribolov, foto: Zurnal24 Hrvaška evroposlanka Slovenija "Na mejo, če bo treba, tudi z vojsko!"

Hrvaški radio je po navedbah STA v petek poročal, da naj bi morebitne kazni slovenske ribiške inšpekcije in slovenske policije pošiljali na hrvaško notranje ministrstvo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 31
  • Avatar Darko Dornik
    Darko Dornik 16:43 08.januar 2018.

    Tudi ko osel odraste, je še vedno OSEL in bo osel tudi ostal, nikoli ne bo vrhunski konj plemenite pasme.

  • Mahi 16:05 08.januar 2018.

    Sedaj sem pa že nestrpen. A bo tudi RTV Slovenija prenašala ob 16h njegovo razkritje načrta?

  • Avatar Pavel Vodnjov
    Pavel Vodnjov 15:39 08.januar 2018.

    A tromblonček pride točno ob štirih,hahahah