Upajo na čudež, ločita jih še dva metra

Foto: Epa
Foto: Epa
Centimeter za centimetrom utirajo pot do jaška, v katerega je pred dvanajstimi dnevi padel dveletni deček.
Oglej si celoten članek

Reševalci se trudijo, da bi čim prej prišli do dečka, a so na poti naleteli na več težav, ki so zavirale njihov napredek. Kot poročajo španski mediji, so zdaj na dobri poti, da vendarle najdejo dečka. Začeli so kopati prečni tunel, ki bo povezal jašek, v katerega je deček padel, z jaškom, ki so ga kopali vzporedno. Polovico približno 4-metrskega tunela so že uspeli skopati. 

Upajo, da si bodo pri iskanju kmalu lahko pomagali s kamero in tako po 12 dneh prvič vzpostavili vizualni stik z otrokom. Reševalci domnevajo, da je deček ujet približno 70 metrov pod tlemi.

Svet Vsa Španija upa, da za 2-letnega Julena še ni prepozno

Foto: Profimedia Julen reševanje starša

"Rudar nikoli ne ostane v rudniku. Zanje je Julen rudar," je o ekipi reševalcev, ki se trudijo dokopati do dečka, dejal Juan Lopez Escobar z gradbene fakultete v Malagi. "Delo, ki bi ga v normalnih razmerah opravili v nekaj mesecih, morajo opraviti v nekaj dneh, zato moramo biti pri napovedih previdni in ne postavljati rokov." 

Osmerica, ki opravlja zadnji del naloge, pod zemljo hodi v parih. Par se pod zemljo spusti v podobni kletki, kot so jo uporabili leta 2010 med reševanjem čilenskih rudarjev. 

Julenova starša in sorodniki upajo na čudež. Kljub temu da je otrok pod zemljo že od 13. januarja, upajo, da se bo vse dobro izteklo. Pred jamo že dneve čaka reševalno vozilo z opremo za oživljanje, pripravljen je tudi prostor, kjer bi lahko pristal helikopter, če bi ga potrebovali. 

Našli sladkarije Drzen načrt, kako se dokopati v globino k izginulemu Julenu

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 04:04 26. Januar 2019.

    Na žalost, tuji mediji poročajo, da so dečka sicer našli, vendar mrtvega. Hudo mi je, vendar realno pričakovati, da bo …

  • 00:30 26. Januar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v ==> www.3xDate.top

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.