Svet
4797 ogledov

Vsa Španija upa, da za 2-letnega Julena še ni prepozno

Iskanje dečka Epa
Čakanje na razplet zgodbe z dečkom, ki je padel v stometrsko luknjo.

Reševalci na jugu Španije delajo noč in dan v prizadevanjih po srečnem razpletu iskanja malega Julena. Ta je že v nedeljo padel v komaj 25 centimetrov široko in sto metrov globoko vrtino, ko se je z družino sprehajal po nekem posestvu v bližini Malage, poroča BBC.

Iskanje dečka | Avtor: Epa Epa

Reševalna akcija je sprožila velikansko javno podporo reševalcem, ki se spopadajo z ogromnimi težavami. Tako so včeraj na prizorišče nesreče pripeljali velikanske stroje, s katerimi želijo zvrtati luknje in tako še pravi čas priti do dečka. Vrtanje bi lahko po ocenah trajalo dodatnih 15 ur. "Bodi močan, Julen!", piše z ročno pisavo na enem od plakatov, ki so jih ljudje obesili v bližini vrtine.

Iskanje dečka | Avtor: Epa Epa

Časa za srečen razplet pa je vse manj. Deček je v luknji že od nedelje, reševalci pa sploh nimajo nobenega dokaza, da je živ. Da bi bila tragedija družine še hujša, je leta 2017 že izgubila takrat triletnega sina, ki se je zaradi zdravstvenih težav zgrudil med sprehodom po plaži.

Iskanje dečka | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.