Svet
12032 ogledov

Upajo na čudež, ločita jih še dva metra

Julen reševanje Epa
Centimeter za centimetrom utirajo pot do jaška, v katerega je pred dvanajstimi dnevi padel dveletni deček.

Reševalci se trudijo, da bi čim prej prišli do dečka, a so na poti naleteli na več težav, ki so zavirale njihov napredek. Kot poročajo španski mediji, so zdaj na dobri poti, da vendarle najdejo dečka. Začeli so kopati prečni tunel, ki bo povezal jašek, v katerega je deček padel, z jaškom, ki so ga kopali vzporedno. Polovico približno 4-metrskega tunela so že uspeli skopati. 

Upajo, da si bodo pri iskanju kmalu lahko pomagali s kamero in tako po 12 dneh prvič vzpostavili vizualni stik z otrokom. Reševalci domnevajo, da je deček ujet približno 70 metrov pod tlemi.

Iskanje dečka Svet Vsa Španija upa, da za 2-letnega Julena še ni prepozno

Julen reševanje starša | Avtor: Profimedia Profimedia

"Rudar nikoli ne ostane v rudniku. Zanje je Julen rudar," je o ekipi reševalcev, ki se trudijo dokopati do dečka, dejal Juan Lopez Escobar z gradbene fakultete v Malagi. "Delo, ki bi ga v normalnih razmerah opravili v nekaj mesecih, morajo opraviti v nekaj dneh, zato moramo biti pri napovedih previdni in ne postavljati rokov." 

Osmerica, ki opravlja zadnji del naloge, pod zemljo hodi v parih. Par se pod zemljo spusti v podobni kletki, kot so jo uporabili leta 2010 med reševanjem čilenskih rudarjev. 

Julenova starša in sorodniki upajo na čudež. Kljub temu da je otrok pod zemljo že od 13. januarja, upajo, da se bo vse dobro izteklo. Pred jamo že dneve čaka reševalno vozilo z opremo za oživljanje, pripravljen je tudi prostor, kjer bi lahko pristal helikopter, če bi ga potrebovali. 

Izginuli Julen Našli sladkarije Svet Drzen načrt, kako se dokopati v globino k izginulemu Julenu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • dusan72 04:04 26.januar 2019.

    Na žalost, tuji mediji poročajo, da so dečka sicer našli, vendar mrtvega. Hudo mi je, vendar realno pričakovati, da bo po padcu v 100m globok vodnjak, po skoraj 2 tednih brez hrane še živ... meji na čudež. Sožalje staršem, ga ...prikaži več pa vsaj lahko dostojno pokopljejo. Čeprav mi je še vedno sumljivo, kako zavraga je malemu uspelo "najti" ravno tisto malo luknjo v tleh? Jaz bi starše vseeno malo podrobneje "potipal", ker logika mi pravi, da je 50% možnosti "nesreče", 50 % pa "smrdi". Upam, da se motim.

  • Avatar Lisawalla
    Lisawalla 00:30 26.januar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v ==> www.3xDate.top