Svet
4959 ogledov

Upanja, da je deček še živ, je vse manj

reševanje Julen Španija
Dveletni deček je že devet dni pod zemljo. Reševalcem se še vedno ni uspelo prebiti do njega. Naleteli so na nove težave.

Pred devetimi dnevi je dveletni Julen padel v okoli 30 centimetrov široko in nekaj več kot sto metrov globoko vodno vrtino, ko se je z družino sprehajala po nekem posestvu v bližini španskega mesta Malaga. Reševalci se trudijo priti do njega s pomočjo vzporednega rova. 

Upali so, da se bodo do dečka prebili že v ponedeljek, a so naleteli na težave na globini 40 metrov. Reševalci morajo ročno skopati rov do vrtine, v katero je padel deček, saj bi uporaba eksploziva predstavljala preveliko tveganje tako za otroka kot za reševalce. "Naleteli smo na zelo zahtevne kamnine," je za El Pais dejal Ángel García Vidal, ki nadzoruje tehnično ekipo. 

Na žalost pa se je še dodatno zapletlo, saj je vzporedni rov preozek za posebno kletko, ki so jo naredili, da bi v njej lahko reševalci skopali vzporedni rov. Rov bodo tako morali najprej razširiti. 

reševanje Julen Španija | Avtor: Profimedia Profimedia

Izginuli Julen Našli sladkarije Svet Drzen načrt, kako se dokopati v globino k izginulemu Julenu

"Sprva sem ga še slišal jokati, nato pa ne več," je trenutke po tem, ko je v zemlji izginil njegov sin, opisal dečkov oče. Z ženo na novice o sinu čakata v vasi, saj je prenevarno, da bi na kraju samem čakala na razplet reševalne akcije. 

To je že druga huda preizkušnja za družino. Pred slabima dvema letoma jih je doletela tragedija, saj je zaradi bolezni umrl starejši otrok.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar vec
    vec 23:35 22.januar 2019.

    upanja je precej malo, dete tudi ni dost večje, a vseeno upam da ga rešijo, upam res.