V bolnišnici 15 okužb, drama tudi zaradi zabave ob diplomi

Foto: epa Covid-19, Hrvaška
Foto: epa Covid-19, Hrvaška
Na Hrvaškem zbirajo nove podatke po županijah. Izstopa Kutina, kjer se je novi koronavirus po mestu razširil po zabavi ob diplomi.
Oglej si celoten članek

Znani so sveži podatki glede okužb na Hrvaškem. V zadnjih 24-tih urah so zabeležili 53 novih primerov okužb z virusom SARS-CoV-2, število aktivno obolelih primerov trenutno na Hrvaškem je 934.  Med njimi je 91 obolelih na bolnišničnem zdravljenju, štirje oboleli so priključeni na respirator. Ena oseba je v zadnjih 14tih urah umrla. 

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem zabeležili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, do včerajšnjega dne je bilo na Hrvaškem 3325 uradno potrjenih okužb, 114 ljudi je zaradi virusa umrlo. Testiranih je bilo 88.235 oseb, 1375 v zadnjih 24-tih urah. 

Trenutno je na Hrvaškem v samoizolaciji 4539 ljudi. 

Novo žarišče je Kutina

V Požegi je tako znano, da je v tamkajšnji bolnišnici okuženih 15 zaposlenih. Direktor bolnišnice Željko Glavić je na tiskovni konferenci povedal, da je 25. junija v bolnišnico prišla pacientka, ki ni vedela, da je pozitivna, bila je na nekaj pregledih in tako okužila več zdravstvenih delavcev. 

Trenutno je pozitivnih primerov v tej bolnišnici 15, gre za šest zdravnikov, sedem medicinskih sester in dve čistilki. Poleg njih je iz te bolnišnice še 45 ljudi, ki so bili v stiku z omenjeno pacientko, v samoizolaciji. 

Novo žarišče na Hrvaškem medtem postaja Kutina; samo včeraj so tam evidentirali dodatnih 11 primerov, vsi izvirajo iz zasebne zabave ob opravljeni diplomi. Pristojni epidemiologi se trudijo stopiti v kontakt z vsemi, ki so bili na zabavi, in njihovimi kontakti. Kdo je bil izvor okužb na tej zabavi, ni znano. 

Covid-19 Strokovna skupina je predlagala umestitev Hrvaške na rdeči seznam

Svet Kam na dopust? To so najbolj varne in najbolj nevarne države

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:18 8. Julij 2020.

    zakaj podpirate Hrvaški turizem in škodite Slovencem......zaprite mejo s Hrvaško

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.