Svet
6735 ogledov

V bolnišnici 15 okužb, drama tudi zaradi zabave ob diplomi

Covid-19, Hrvaška epa Covid-19, Hrvaška
Na Hrvaškem zbirajo nove podatke po županijah. Izstopa Kutina, kjer se je novi koronavirus po mestu razširil po zabavi ob diplomi.

Znani so sveži podatki glede okužb na Hrvaškem. V zadnjih 24-tih urah so zabeležili 53 novih primerov okužb z virusom SARS-CoV-2, število aktivno obolelih primerov trenutno na Hrvaškem je 934.  Med njimi je 91 obolelih na bolnišničnem zdravljenju, štirje oboleli so priključeni na respirator. Ena oseba je v zadnjih 14tih urah umrla. 

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem zabeležili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, do včerajšnjega dne je bilo na Hrvaškem 3325 uradno potrjenih okužb, 114 ljudi je zaradi virusa umrlo. Testiranih je bilo 88.235 oseb, 1375 v zadnjih 24-tih urah. 

Trenutno je na Hrvaškem v samoizolaciji 4539 ljudi. 

Novo žarišče je Kutina

V Požegi je tako znano, da je v tamkajšnji bolnišnici okuženih 15 zaposlenih. Direktor bolnišnice Željko Glavić je na tiskovni konferenci povedal, da je 25. junija v bolnišnico prišla pacientka, ki ni vedela, da je pozitivna, bila je na nekaj pregledih in tako okužila več zdravstvenih delavcev. 

Trenutno je pozitivnih primerov v tej bolnišnici 15, gre za šest zdravnikov, sedem medicinskih sester in dve čistilki. Poleg njih je iz te bolnišnice še 45 ljudi, ki so bili v stiku z omenjeno pacientko, v samoizolaciji. 

Novo žarišče na Hrvaškem medtem postaja Kutina; samo včeraj so tam evidentirali dodatnih 11 primerov, vsi izvirajo iz zasebne zabave ob opravljeni diplomi. Pristojni epidemiologi se trudijo stopiti v kontakt z vsemi, ki so bili na zabavi, in njihovimi kontakti. Kdo je bil izvor okužb na tej zabavi, ni znano. 

Hrvaška plaža Covid-19 Slovenija Strokovna skupina je predlagala umestitev Hrvaške na rdeči seznam Voidokilia, Peloponnese, Grčija Svet Kam na dopust? To so najbolj varne in najbolj nevarne države

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1