V Izraelu kljub visoki precepljenosti krivulja navzgor

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V Izraelu število okužb z novim koronavirusom še naprej narašča.
Oglej si celoten članek

V Izraelu kljub visoki precepljenosti prebivalcev proti covidu-19 število novih okužb z novim koronavirusom še naprej narašča. V zadnjem dnevu so potrdili 283 novih okužb, kar je največ od aprila. Kljub temu število covidnih bolnikov s hudim potekom bolezni ostaja stabilno. Že nekaj dni v državi niso potrdili nobene smrti zaradi covida-19.

Večina okužb povezana z delto

Večina novih okužb v Izraelu je povezanih z bolj nalezljivo delta različico novega koronavirusa, med na novo okuženimi pa je veliko mlajših.

Covid-19 Novi podatki: Še en dan z odličnimi številkami, a skrbi različica delta

Polovica na novo okuženih je že bila cepljena

Približno polovica na novo okuženih z delta različico je že bila cepljena proti covidu-19, je pred dnevi poročal spletni portal Businessinsider. Čeprav so okužbe med cepljenimi v Izraelu sprožile veliko zaskrbljenost, so simptomi bistveno blažji kot pri tistih, ki niso cepljeni.

Covid-19 Delta se nevarno širi na Hrvaškem: Na teh delih jadranske obale jo je največ!

Izraelski premier Naftali Bennett je danes med obiskom cepilnega centra v bližini Tel Aviva ponovno pozval mlade, naj se cepijo. Izrael je v "tekmi s časom", saj ima cepivo, ki je na voljo v državi, rok trajanja le do konca julija.

Pozivajo k cepljenju

Bennett je poudaril, da je njegovo geslo "cepljenje namesto zapiranja, maske namesto omejitev". Kljub nedavnemu povečanju števila okužb se izraelska vlada v nedeljo ni odločila za uvedbo novih omejitev.

Covid-19 "Zaradi delte okužbe porasle za 590 odstotkov, pripravljamo se na četrti val"

Polno precepljenih približno 5,2 milijona

Izrael je sicer država z največjo precepljenostjo prebivalstva na svetu, a se prav tako sooča s premajhnim interesom za cepljenje. S prvim odmerkom cepiva proti covidu je bilo v državi doslej cepljenih skoraj 5,6 milijona od skupaj 9,3 milijona prebivalcev. Polno cepljenih je približno 5,2 milijona ljudi.

Svet Nemčija uvaja strožje ukrepe za turiste

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 06:46 1. Julij 2021.

    seveda da gre krivulja navzor če pa so namerno pokuženi

  • 15:30 29. Junij 2021.

    Korona FAŠIZEM in USTRAHOVANJE!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.