V napadih škodo utrpela tudi stavba slovenskega konzulata

Foto: Epa
Foto: Epa
V ruskem napadu poškodovana stavba, v kateri je slovenski konzulat.
Oglej si celoten članek

V napadu ruske vojske na ukrajinsko mesto Harkov je bila danes poškodovana tudi zgradba, v kateri je slovenski konzulat, je na Twitterju zapisalo slovensko zunanje ministrstvo.

"Žal smo bili obveščeni, da je bil v enem izmed vojaških napadov na mesto Harkov uničen tudi konzulat Republike Slovenije v Ukrajini. Obsojamo to nezaslišano dejanje Ruske federacije in agresijo nad Ukrajino," so zapisali na MZZ.

To je na Twitterju že pred tem sporočil veleposlanik EU v Ukrajini Matti Maasikas. "Kot 'kolateralna diplomatska škoda' je bil uničen tudi slovenski konzulat v Harkovu," je tvitnil.

Ruske sile so danes izvajale intenzivne napade na drugo največje ukrajinsko mesto Harkov. Po navedbah ukrajinske reševalne službe je bilo v letalskem napadu na stanovanjsko stavbo ubitih najmanj osem ljudi, šest pa ranjenih. O napadih na Harkov, ki so zahtevali smrtne žrtve, so poročali že pred tem.

Padajo kot domine Rusi in Belorusi izločeni iz športne družine Vojna Tako se je na sankcije zoper Rusijo odzval srbski predsednik

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 07:11 2. Marec 2022.

    Imamo poročevalce od tam, naj pokažejo sliko in dvoma ne bo več.

  • 06:05 2. Marec 2022.

    LAŽETE. Na Sloveniskih novicah pravijo, da je uničena ambasada, vi poravite, da je poškodovana. Na koncu se se bo izpostavilo, …

  • F16
    23:11 1. Marec 2022.

    In pol mediji jočete kako se vam godi... Sicer pa kaj se hočmo pritoževati. Ste obraz naroda.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.