Svet
2370 ogledov

V napadih škodo utrpela tudi stavba slovenskega konzulata

Kijev; Ukrajina Epa
V ruskem napadu poškodovana stavba, v kateri je slovenski konzulat.

V napadu ruske vojske na ukrajinsko mesto Harkov je bila danes poškodovana tudi zgradba, v kateri je slovenski konzulat, je na Twitterju zapisalo slovensko zunanje ministrstvo.

"Žal smo bili obveščeni, da je bil v enem izmed vojaških napadov na mesto Harkov uničen tudi konzulat Republike Slovenije v Ukrajini. Obsojamo to nezaslišano dejanje Ruske federacije in agresijo nad Ukrajino," so zapisali na MZZ.

To je na Twitterju že pred tem sporočil veleposlanik EU v Ukrajini Matti Maasikas. "Kot 'kolateralna diplomatska škoda' je bil uničen tudi slovenski konzulat v Harkovu," je tvitnil.

Ruske sile so danes izvajale intenzivne napade na drugo največje ukrajinsko mesto Harkov. Po navedbah ukrajinske reševalne službe je bilo v letalskem napadu na stanovanjsko stavbo ubitih najmanj osem ljudi, šest pa ranjenih. O napadih na Harkov, ki so zahtevali smrtne žrtve, so poročali že pred tem.

zastava olimpijska ruska rusija Padajo kot domine Šport Rusi in Belorusi izločeni iz športne družine Aleksandar Vučić Borut Pahor srečanje Vojna Svet Tako se je na sankcije zoper Rusijo odzval srbski predsednik

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Avatar olor
    olor 07:11 02.marec 2022.

    Imamo poročevalce od tam, naj pokažejo sliko in dvoma ne bo več.

  • Avatar _lolekbolek
    _lolekbolek 06:05 02.marec 2022.

    LAŽETE. Na Sloveniskih novicah pravijo, da je uničena ambasada, vi poravite, da je poškodovana. Na koncu se se bo izpostavilo, da je nekomu padel kozarec na parket v ambasadi in ste napumpali novico, kot to počnete zadnji dve leti s korono.

  • Avatar F16
    F16 23:11 01.marec 2022.

    In pol mediji jočete kako se vam godi... Sicer pa kaj se hočmo pritoževati. Ste obraz naroda.