Svet
29076 ogledov

Tako se je na sankcije zoper Rusijo odzval srbski predsednik

Aleksandar Vučić Borut Pahor srečanje Epa
Vučić nasprotuje sankcijam zoper Rusijo.

Srbija ne bo uvajala sankcij proti Rusiji, dokler bo lahko zdržala. Prav tako ne bo dvigovala stopnje pripravljenosti srbske vojske, je dejal srbski predsednik Aleksandar Vučić po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug.

"Srbija se pridružuje vsakemu glasovanju, ko gre za kršenje ozemeljske celovitosti Ukrajine, ne bo pa se pridružila uvajanju sankcij proti Rusiji. Tako pa bo, dokler bomo lahko zdržali," je po poročanju Tanjuga izjavil srbski predsednik Vučić.

Vučić je tako odgovoril na novinarsko vprašanje o stališču Srbije na predvidenem glasovanju posebne seje Generalne skupščine Združenih narodov o napadu Rusije na Ukrajino, ki ga je sklical Varnostni svet Združenih narodov. S tem pa je Vučić posredno komentiral tudi pritiske na Srbijo, da se kot kandidatka za članstvo v Evropski uniji pridruži sankcijam, ki so jih proti Rusiji uvedle zahodne države.

Srbski predsednik, ki je na novinarska vprašanja odgovarjal na slovesnosti ob začetku gradnje dela ceste Sremska Rača-Kuzmin, ki bi morala biti del avtoceste od Beograda do Sarajeva, je komentiral tudi izjavo hrvaškega premierja o dvigu stopnje pripravljenosti hrvaške vojske. "To je njihova pravica. Naj opravljajo svoje delo. Mi nimamo razloga za vojno pripravljenost. Tega ne delamo zaradi predstave," je dejal.

Ukrajina zaklonišče Kijev Svet Ko so se vrnili, so v stanovanju našli krogle Svet Zelenski poziva: "Naši umirajo za vaše vrednote, dokažite, da ste z nami!"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar PomisliNaSonce
    PomisliNaSonce 07:49 02.marec 2022.

    Rus se nad množico spravlja z termobaričnim orožjem in s tem nesmiselnim vojskovanjem in razbijanjem infrastrukture in domov ljudi povzroča še neposredne podnebne spremembe širše, on bi pa še malo počakal. Že tako je suša, a ko bomo pa zaradi ...prikaži več tega nesmiselenga netenja ognja še brez vode ostal vsi...pol bo pa sonce kriv da nismo ukrepal. Bimbo

  • Avatar PomisliNaSonce
    PomisliNaSonce 07:44 02.marec 2022.

    Še en ves bled in z usranimi gatami daleč od sibirskega ciklona

  • Avatar F16
    F16 22:34 01.marec 2022.

    Kakorkoli ga imajo in za kakšnega... Premore inteligenco.