Svet
9035 ogledov

Ko so se vrnili, so v stanovanju našli krogle

Ukrajina zaklonišče Profimedia
"Trenutki tišine so mučni, saj veš, da ne bodo trajali," pravi 38-letna prebivalka Kijeva.

38-letna Viktorija, prebivalka ukrajinske prestolnice Kijev, se je v ponedeljek zvečer z družino zatekla v zaklonišče. Ko so se danes zjutraj vrnili v stanovanje, so spoznali, da je bila njihova odločitev včeraj zvečer pravilna.

V stanovanju so namreč, kot je povedala za CNN, našli krogle, ki so priletele skozi okna stanovanja. "Spoznala sem, da se nikjer več ne počutim varno," je dejala. "Moj dom ni več moj varni pristan. Ves čas se slišijo neko grmenje, eksplozije in streljanje." 

A tudi tišina ne prinese olajšanja. "V trenutkih tišine je še bolj mučno, saj veš, da ne bodo trajali," je pojasnila. 

Okrepili napade Svet Rusi nad civiliste: Raketa zadela središče mesta

Z družino tako zdaj čedalje več časa preživijo v zaklonišču. Tam so k sreči še druge družine z otroki, ki delajo družbo njenemu sinu. Tolažbo v tem, da niso sami, najdejo tudi odrasli. "Življenje se je v trenutku spremenilo in čisto nič ne moreš vplivati na razmere. Nič več ne nadzorujemo sami svojega življenja, ampak nekdo drug. Kakorkoli se odločiš – ali ostati v Kijevu in živeti v kleti ali iti nekam, kjer je bolj mirno – rezultat je isti, zapustiti moraš svoj dom," je dejala Viktorija. 

Svet Zelenski poziva: "Naši umirajo za vaše vrednote, dokažite, da ste z nami!"

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 6
  • Katlyn_Evans 10:11 02.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • bljitva 14:54 01.marec 2022.

    Nato naj z vso silo užge po Moskvi.