V tragični zgodbi mladih Skandinavk aretacija inštruktorja

Foto: Epa
Foto: Epa
V primeru dveh umorjenih skandinavskih turistk, od katerih je bila ena letos zaposlena v Sloveniji, aretacija tujega državljana.
Oglej si celoten članek

V maroškem Marakešu so v soboto aretirali v Maroku živečega švicarskega državljana, ki naj bi bil povezan z nedavnim umorom dveh skandinavskih turistk. Moški naj bi poučeval "nekatere vključene v primer" o rabi komunikacijske tehnologije in orožja, po poročanju STA navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Aretirani moški, ki ima tudi špansko državljanstvo, naj bi bil privrženec "ekstremistične ideologije" ter vključen v rekrutiranje maroških in podsaharskih državljanov za izvedbo terorističnih dejanj v Maroku, katerih cilj so bile tuje tarče in varnostne sile, namen pa pridobiti njihovo orožje, je sporočil maroški urad za sodne preiskave.

28-letna Norvežanka Maren Ueland in 24-letna Danka Louise Vesterager Jespersen sta 9. decembra pripotovali na enomesečno popotovanje po Maroku. Njuni trupli so 17. decembra našli na odročnem goratem območju deset kilometrov od turistične vasi Imlil v Visokem Atlasu, ki je izhodiščna točka za vzpon na 4167 metrov visoko goro Toubkal, najvišji vrh Severne Afrike.

Oblasti potrdile Natančno znano, kako sta umrli

V povezavi s primerom so pridržali 19 ljudi, vključno s štirimi glavnimi osumljenci, ki so tri dni pred najdbo trupel turistk v videu prisegli zvestobo Islamski državi. Maroške oblasti sicer trenutno ocenjujejo, da četverica ni imela stika z IS in svojih aktivnosti ni uskladila s to teroristično skupino.

Turistki so obglavili, posnetek krutega umora pa so storilci objavili na svetovnem spletu.

Mlada Danka zadnje poletje preživela v Bovcu

"Bila je energičen tip, pravi sonček, v času, ko smo delali skupaj, ni bila slabe volje niti enkrat," pravijo v Bovškem športnem centru, kjer je čez poletje kot inštruktorica raftanja delala umorjena Louisa Vesterager Jespersen.

Umor V Maroku umorjeni skandinavdski turistki

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 22:32 30. December 2018.

    Islamisti enako kot komunisti oziroma današnji takoimenovani neoliberelci sovražijo krščansko civilizacijo, obenem pa muslimani sovražijo neoliberalce-ateiste še bolj kot krščane.

  • 12:19 30. December 2018.

    vera miru, napredne kulture in precej pametne ter razgledane ženske, ki so na vsakem koraku opletale z rasizmom, fašizmom, ksenofobijo, …

  • 12:16 30. December 2018.

    Islam je kuga človeštva.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.