Svet
21053 ogledov

Natančno znano, kako sta umrli

FB
Oblasti med drugim potrdile način smrti dveh mladih Skandinavk. Obglavljenje je sledilo na koncu.

Maroške oblasti so v več mestih po državi v povezavi z umorom skandinavskih pohodnic v Visokem Atlasu aretirale še pet osumljencev, so danes sporočili z državnega protiterorističnega oddelka. V povezavi z dvojnim umorom so tako doslej aretirali skupno 18 oseb, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Storilci so žrtvi najprej zabodli, prerezali vratova in ju nato obglavili, je povedal vodja osrednjega urada za sodne preiskave Abdelhak Hiam.

Na spletu je , kot smo poročali, medtem zaokrožil tudi domneven posnetek umora ene izmed mladih pohodnic.

Grozljivo Svet Širi se posnetek umora turistk v Maroku

Pripadnost Islamski državi

Policija je štiri glavne osumljence aretirala med ponedeljkom in četrtkom prejšnji teden v priljubljenem turističnem mestu Marakeš. Ti so teden dni pred umorom 28-letne Norvežanke Maren Ueland in 24-letne Danke Louise Vesterager Jespersen posneli videoposnetek, v katerem so izrazili pripadnost Islamski državi in napovedali maščevanju za brate v Hadžinu. Gre za vas na vzhodu Sirije, ki so jo nedavno iz rok skrajne skupine Islamska država zavzeli sirski uporniki ob podpori mednarodne koalicije pod vodstvom ZDA.

Mladi turistki sta 9. decembra pripotovali na enomesečno popotovanje po Maroku. Njuni trupli so 17. decembra našli na odročnem goratem območju deset kilometrov od turistične vasi Imlil v Visokem Atlasu, ki je izhodiščna točka za vzpon na 4167 metrov visoko goro Toubkal, najvišji vrh Severne Afrike.

Maroko, ki je močno odvisen od turizma, je napad skrajnežev nazadnje prizadel leta 2011, ko je v kavarni v Marakešu odjeknila eksplozija in ubila 17 ljudi, med njimi večinoma turiste iz Evrope. Pred tem je napad v finančni prestolnici države Casablanca leta 2003 terjal 33 življenj.

Umor Svet V Maroku umorjeni skandinavdski turistki

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • bojovi 19:07 25.december 2018.

    In Slovenija je podpisala da bo take divjake spuščala v Slovenijo. Katastrofa.

  • Koka 23:45 24.december 2018.

    Žal sem tudi jaz pogledal ta video ... To je klavnica, to ne delajo normalni ljudje ... Pri nas se z živalmi ne dela tako ... Te ljudje niso vredni milosti... Pogrešam odziv muslimanske skupnosti na ta in vse ostale ...prikaži več dogodke, ki so se zgodili v imeni Isis-a. Imam občutek, da jih tukaj živeči muslimani celo simpatizirajo... Se motim? Naj mi nekdo musliman , replicira ... prosim!

  • markus 22:53 24.december 2018.

    To je najbolj kruta smrt, ki lahko človeka doleti. Ni hujšega kot to. Nista bili samo umorjeni. Bili sta tudi skrajno ponižani. Resno me skrbi apatija Slovencev, ki se očitno ne zavedajo, da s prihodom več tisoč ljudi iz držav, ...prikaži več kjer vlada šeriatsko pravo, močno veča možnosti, da se kaj takega zgodi tudi pri nas. Več teh, bolj nevarno bo življenje v Sloveniji. A je to ta kulturna obogatitev, da se bomo bali za življenja? Merkel, Juncker, Fajon, naša vlada, vaše roke so s tem tudi krvave.