Svet
19274 ogledov

Širi se posnetek umora turistk v Maroku

FB
Posnetek je navjerjetneje verodostojen, trdi norveška policija.

Na spletnih omrežjih je zaokrožil posnetek umora dveh mladih popotnic v Maroku; kot trdi norveška policija je najverjetneje verodostojen, poroča BBC.

Kot je znano, v ponedeljek sta bili 28-letna Maren Ueland iz Norveške in 24-letna Louisa Vesterager Jespersen najdeni mrtvi na območju gorovja Atlas v Maroku.

Maroške oblasti so prijele več deset ljudi, ki naj bi bili povezani z zločinom. Štiri moške sumijo, da so sodelovali - še pred umorom dveh popotnic - v pripravi propagandnega materiala za Islamsko državo. Moški, ki se pojavljajo na posnetku, ki prikazuje umor dveh mladih žensk, so navedli, da gre za maščevanje zaradi vsega dogajanja v Siriji.

Umor Svet V Maroku umorjeni skandinavdski turistki

Posnetek so na spletnih omrežjih razširili pripadniki Islamske države, prikazuje obglavljanje ene izmed mladih žensk. Trdijo, da gre za eno izmed omenjenih dveh turistk. Norveške oblasti so pri tem objavile, da gre najverjetneje za verodostojne posnetke in da za zdaj ni dokazov o nasprotnem.

Na posnetku se sliši, ko morilec reče: "To je maščevanje za naše brate v Hajinu." Gre za mesto v vzhodni Siriji, ki od prejšnjega tedna več ni pod poveljstvom Islamske države.

Po prvem posnetku je na spletu kmalu začel krožiti še drugi, ki je sicer slabše kakovosti. Prikazuje štiri moške, ki trdijo, da so pripadniki Islamske države. Maroške oblasti trdijo, da so vsi ti štirje moški v priporu, tožilstvo pa navaja, da naj bi bil posnetek narejen pred umorom dveh turistk.

Na spletu so se poleg posnetkov začeli širiti tudi pozivi ljudem, da si ga ne ogledajo. "Saj veste, kaj je na njem. Nekoga hčerka v njenih zadnjih trenutkih, grozljivo oropana življenja. Ne dajte pošastim tega zadovoljstva. Pustite dekletoma njuno dostojanstvo!"

Odkritje Svet Novo v primeru žalostne zgodbe turistk v Maroku

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Tatjana Ha 22:15 28.december 2018.

    Žalostno.Uboga dekleta. No upam, da bojo ljudje nehali hodit v te nevarne države in nosit glavo v torbi...

  • maresem 12:34 22.december 2018.

    Fajonka verjetno že protestira.

  • Avatar Meganlasa
    Meganlasa 22:56 21.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top