Svet
11308 ogledov

V Maroku umorjeni skandinavdski turistki

FB
Umorjeni mladi skandinavdski turistki, ena od njiju poletje preživela v Bovcu.

"Bila je energičen tip, pravi sonček, v času, ko smo delali skupaj, ni bila slabe volje niti enkrat," pravijo v Bovškem športnem centru, kjer je čez poletje kot inštruktorica raftanja delala Danka Louisa Vesterager Jespersen. 

V Bovcu so pretreseni. 24-letnico so v ponedeljek našli s prerezanim vratom v Maroku. "Vem, da je nameravala v Maroko. Med študijem na Nizozemskem se je ukvarjala predvsem s takoimenovanimi outdoor športi," razlaga sogovornica. 24-letnica se je glede potovanja v Maroko tudi zadnjič oglasila na družbenem omrežju Facebook. Kot je povedala njena mama, so jo v družini posvarili, da so razmere v Maroku kaotične in ji pot odsvetovali.

 

Trupli Danke in 28-letne Norvežanke so našli na odročnem goratem območju deset kilometrov od turistične vasi Imlil v Visokem Atlasu, ki je izhodiščna točka za vzpon na 4167 metrov visoko goro Toubkal, najvišji vrh Severne Afrike.

Maroške oblasti naj bi enega osumljenca že aretirali, druge pa še iščejo. Osumljenec je bil aretiran v Marakešu približno 65 kilometrov severno od mesta Imlil, so sporočili z ministrstva. Maroške oblasti so na območju okrepile varnost na območju in začasno prepovedale pohodniške izlete. 

Komentarjev 6