Svet
3361 ogledov

V tragični zgodbi mladih Skandinavk aretacija inštruktorja

Umorjeni turistki v Maroku Epa
V primeru dveh umorjenih skandinavskih turistk, od katerih je bila ena letos zaposlena v Sloveniji, aretacija tujega državljana.

V maroškem Marakešu so v soboto aretirali v Maroku živečega švicarskega državljana, ki naj bi bil povezan z nedavnim umorom dveh skandinavskih turistk. Moški naj bi poučeval "nekatere vključene v primer" o rabi komunikacijske tehnologije in orožja, po poročanju STA navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Aretirani moški, ki ima tudi špansko državljanstvo, naj bi bil privrženec "ekstremistične ideologije" ter vključen v rekrutiranje maroških in podsaharskih državljanov za izvedbo terorističnih dejanj v Maroku, katerih cilj so bile tuje tarče in varnostne sile, namen pa pridobiti njihovo orožje, je sporočil maroški urad za sodne preiskave.

28-letna Norvežanka Maren Ueland in 24-letna Danka Louise Vesterager Jespersen sta 9. decembra pripotovali na enomesečno popotovanje po Maroku. Njuni trupli so 17. decembra našli na odročnem goratem območju deset kilometrov od turistične vasi Imlil v Visokem Atlasu, ki je izhodiščna točka za vzpon na 4167 metrov visoko goro Toubkal, najvišji vrh Severne Afrike.

Oblasti potrdile Svet Natančno znano, kako sta umrli

V povezavi s primerom so pridržali 19 ljudi, vključno s štirimi glavnimi osumljenci, ki so tri dni pred najdbo trupel turistk v videu prisegli zvestobo Islamski državi. Maroške oblasti sicer trenutno ocenjujejo, da četverica ni imela stika z IS in svojih aktivnosti ni uskladila s to teroristično skupino.

Turistki so obglavili, posnetek krutega umora pa so storilci objavili na svetovnem spletu.

Mlada Danka zadnje poletje preživela v Bovcu

"Bila je energičen tip, pravi sonček, v času, ko smo delali skupaj, ni bila slabe volje niti enkrat," pravijo v Bovškem športnem centru, kjer je čez poletje kot inštruktorica raftanja delala umorjena Louisa Vesterager Jespersen.

Umor Svet V Maroku umorjeni skandinavdski turistki

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • loco 22:32 30.december 2018.

    Islamisti enako kot komunisti oziroma današnji takoimenovani neoliberelci sovražijo krščansko civilizacijo, obenem pa muslimani sovražijo neoliberalce-ateiste še bolj kot krščane.

  • 31d2cb75bba7a057b2d837348db07ecb8f4a128c 12:19 30.december 2018.

    vera miru, napredne kulture in precej pametne ter razgledane ženske, ki so na vsakem koraku opletale z rasizmom, fašizmom, ksenofobijo, patriarhatom ... v evropi namreč. le kaj bi lahko šlo narobe? =)

  • majab 12:16 30.december 2018.

    Islam je kuga človeštva.