Svet
5484 ogledov

Novo v žalostni zgodbi skandinavskih turistk v Maroku

FB
V Maroku so se v soboto poklonili skandinavskima turistkama, ki so ju v ponedeljek ubiti našli v Visokem Atlasu. Več sto udeležencev nočnega bedenja je na transparentih med drugim izražalo obžalovanje in prosilo za odpuščanje, poroča britanski BBC.

Ubitih mladenk so se spomnili v Rabatu, Marakešu in v vasi Imlil, kjer so našli njuni trupli. V Rabatu so se jima ob prisotnosti danskih in norveških diplomatskih predstavnikov poklonili z minuto molka, v Imlilu se je več sto ljudi udeležilo nočnega bedenja, v Marakešu pa so polagali cvetje v njun spomin.

28-letna Norvežanka Maren Ueland in 24-letna Danka Louisa Vesterager Jespersen sta 9. decembra pripotovali na enomesečno popotovanje po Maroku.

Njuni trupli so 17. decembra odkrili na odročnem goratem območju deset kilometrov od turistične vasi Imlil v Visokem Atlasu, ki je izhodiščna točka za vzpon na 4167 metrov visoko goro Toubkal, najvišji vrh Severne Afrike.

Grozljivo Svet Širi se posnetek umora turistk v Maroku

Maroške oblasti so aretirale štiri osumljence, stare med 25 in 33 let, ki so v videu izrazili pripadnost Islamski državi in napovedali maščevanju za brate v Hadžinu.

Gre za vas na vzhodu Sirije, ki so jo nedavno iz rok skrajne skupine Islamska država zavzeli sirski uporniki ob podpori mednarodne koalicije pod vodstvom ZDA.

V četrtek in petek so sicer maroške oblasti zaradi domnevnih povezav s storilci aretirale še devet ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • majab 14:50 23.december 2018.

    Islam ubija, multikulturalizem ubija!

  • mirror 13:26 23.december 2018.

    Kulturi petnajstega in enaindvajsetega stoletja nista združljivi, pa če se zagovorniki sobivanja različnih kultur in marakeške deklaracije še tako trudijo in zavajajo ljudstva v svojih državah.

  • ode 12:34 23.december 2018.

    Kar sta iskali, to sta dobili. Zanesljivo sta bili musli simpatizerki, sicer glede na grozodejstva, ki so jih do sedaj povzročili musli v severni in zahodni Evropi, ne bi rinili na območja, kjer vlada ekstremni islam.

Sorodne novice