V Veliki Britaniji nove zastrupitve z živčnim plinom

Foto: Profimedia Zastrupitev v Amesburyju Foto: Profimedia Zastrupitev v Amesburyju Foto: Profimedia Zastrupitev v Amesburyju Foto: Profimedia Zastrupitev v Amesburyju Foto: Profimedia Zastrupitev v Amesburyju Foto: Profimedia Zastrupitev v Amesburyju
Angleški par je bil izpostavljen živčnemu plinu novičok, enako kot bivši ruski agent.
Oglej si celoten članek

V vasi Amesbury, le nekaj več kot 10 kilometrov oddaljeni od Salisburyja, kjer je bil zastrupljen nekdanji ruski agent Sergei Skripal, so našli nezavestnega moškega in žensko. Sprva so domnevali, da je šlo za predoziranje z drogami, a se je pozneje izkazalo, da sta bila zastrupljena z istim živčnim plinom kot ruski agent. 

Foto: Profimedia Zastrupitev v Amesburyju

Spregovorili zdravniki Zdravniki: Kako je mogoče, da sta si tako hitro opomogla

Britanska policija je včeraj zvečer potrdila, da je bil britanski par, mediji pišejo, da gre za 44-letno Dawn Sturgess in 45-letnega Charlia Roweya, izpostavljen živčnemu strupu novičok. Oba sta v kritičnem stanju, po podatkih policije za zdaj ni zastrupljen nihče drug. Policija je sporočila tudi, da v njunem ozadju ni ničesar, zaradi česar bi sumili, da sta bila tarča napada.

Foto: Profimedia Zastrupitev v Amesburyju

Sirija Moskva: Prestregli smo večino raket

Vodja britanske protiteroristične enote, ki vodi preiskavo, Neil Basou je dejal, da gre za isti živčni strup, kot je bil uporabljen pri Skripalu. "Ali gre tudi za isto serijo, bodo ugotovili znanstveniki," je povedal za britanske medije. Pojasnil je, da je prednostna naloga preiskovalcev, da ugotovijo, kako je par prišel v stik z živčnim strupom in poudaril, da ni velikega zdravstvenega tveganja za preostale prebivalce. Kljub temu je opozoril, naj ljudje ne pobirajo ničesar, za kar ne vedo, kaj to je. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:40 5. Julij 2018.

    Kdo bo neki kriv aja itak Rusi

  • 08:24 5. Julij 2018.

    Matr, že drugič ni Rusom uspel.. spet bodo EU sankcije.. Bebasti angleži, poglejte ali imate kaki kemi. vojni laboratorij v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.