Svet
12600 ogledov

Moskva: Prestregli smo večino raket

ZDA zavezniki napad Sirija letala letalo rakete
1/3
Epa
Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da v času napada zahodnih zaveznic na cilje v Siriji niso uporabili svojih sistemov protiletalske obrambe v tej državi.

Se je pa sprožil sirski sistem protiletalske obrambe in prestregel večino od sto raket, ki so se približevale tarčam, so še zatrdili na ruskem obrambnem ministrstvu.

Kot so sporočili v Moskvi, so ZDA, Francija in Velika Britanija na vojaške in civilne cilje v Siriji izstrelile preko sto raket. Dodali so, da so v napadu sodelovali dve ameriški vojaški ladji v Rdečem morju, taktična letalska skupina nad Sredozemljem ter bombniki B-1B, ki so vzleteli z letalskega oporišča Al Tanf v bližini iraško-sirske meje.

ZDA zavezniki napad Sirija letala letalo rakete | Avtor: Epa Epa

Večino raket je sirski protiletalski sistem, ki je bil razvit v času Sovjetske zveze in je star več kot 30 let, prestregel, so zatrdili v ruskem obrambnem ministrstvu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vladimir Putin Odgovor Svet Moskva: Žalitev predsednika Rusije ni sprejemljiva. Posledice bodo!

Nobena od raket ni padla v bližino ruskih oporišč v Siriji v Tartusu in Hmeimimu, so tudi sporočili v Moskvi, kjer so zatrdili, da se ruski protiletalski sistem v Siriji ni sprožil.

ZDA zavezniki napad Sirija letala letalo rakete Svet Začelo se je: ZDA napadle Sirijo Izstrelitev tomahawka iz rušilca USS Barry vpletenih več držav Svet Rusov o akciji nismo predhodno obvestili, napadi bodo trajni

Tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova pa je na Facebooku zapisala, da se je današnji napad prav zgodil v trenutku, ko je Sirija dobila priložnost za mirno prihodnost.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Borut_Bavarski 11:02 14.april 2018.

    Slovenščina - nadobudnih žurnalovih wannabe novinarjev grob. Se vidi, bere, da nimajo denarja za najem lektorskih storitev. Že tako ni veliko teksta v člankih, pa še vedno mrgoli napak.

  • Lina66 10:44 14.april 2018.

    A lahko preberete naslov, mislim da slovnično ni pravilno.