Zato množično objavljajo svoje tange

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Na spletnih omrežjih ženske množično objavljajo svoje spodnje perilo, zlasti tange. To je razlog.
Oglej si celoten članek

Na Irskem je te dni prišlo do več protestov, potem ko so bile na sodišču tangice najstnice predstavljene kot dokazni material v primeru posilstva.

"Pravniki v sodnih dvoranah predstavljajo takšne stereotipe o ženskah, zato ker je edini zagovor dejanja domneva, da je ženska v spolni odnos privolila," je pri tem za Irish Independent izpostavila vodja centra za žrtve posilstev Rape Crisis Noeline Blackwell.

Pred desetimi dnevi se je na Irskem začel sodni postopek zoper 27-letnega moškega, ki je obdolžen posilstva 17-letnega dekleta. Moški je bil oproščen vseh obtožb, potem ko je njegova zagovornica pokazala spodnje perilo žrtve. "Poglejte samo, kako je bila oblečena. Nosila je čipkaste tangice," je izpostavila zagovornica Elizabeth O'Connell.

"V enostavnem jeziku, obleka ne predstavlja pristanek na spolni odnos. Takšna valitev krivde na žrtve je zastarela in nima mesta v naši zakonodaji," izpostavlja Susan Dillon, ena od ustanoviteljic skupine #ThisIsNotConsent.

Irska predstavica v parlamentu Ruth Coppinger je v torek med zasedanjem parlamenta iz rokava izvlekla čipkaste tangice, s čimer je tudi v parlamentu opozorila na še vedno pereč problem na Irskem, to je prevalitev krivde na žrtve.

"Neugodno je pred vsemi vami pokazati tangice, kajne? Zdaj si predstavljate, kako se je počutila žrtev, ko so pred vsemi zbranimi v sodni dvorani kazali njeno spodnje perilo," je pri tem komentirala poslanka.

Foto: Twitter Ruth Coppinger

Grozljivo Tekmovalka Talentov: Posiljena in zlorabljena je uteho iskala v alkoholu

Posilstva na festivalu Kako se je znašla v njegovi postelji, se ne spomni

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.