Magazin > VIP
13352 ogledov

Tekmovalka Talentov: Posiljena in zlorabljena je uteho iskala v alkoholu

Ajda Ivšek mediaspeed
Ajda Ivšek, ki se je Sloveniji predstavila v drugi sezoni šova Slovenija ima talent, je razkrila svojo pretresljivo življensko zgodbo.

"Dogajale so se mi velike krivice in se mi še dogajajo. Ker želim narediti konec ugibanjem in govoricam, prihajam namreč iz majhnega kraja, sem se odločila, da bom svojo zgodbo delila s svetom. Želim si, da bi s svojo zgodbo pomagala ljudem, da se v težkih trenutkih ne bi predali, tako kot sem se skoraj sama, temveč bi vztrajali," pravi zagorska pevka Ajda Ivšek, katere življenjska pot je polna trnjev in bodic. 

"Pri štirih letih sem bila spolno zlorabljena in to je živa resnica. Je bil pa tudi on otrok, ne odrasla oseba. Sprva seveda nisem vedela, kaj se dogaja, šele leta kasneje, ko sem to zgodbo razlagala drugim, mi je postalo jasno, za kaj je šlo, da je bilo to posilstvo. V podrobnosti si ne želim, vedela pa sem že takrat, da nekaj ni prav," svojo zgodbo začne Ajda in prizna, da ji je ta dogodek zelo zaznamoval otroštvo: "Bila sem zelo drugačen otrok, žalosten, drugi otroci so me izločili, držala sem se za sebe, imela sem težave s koncentracijo. Sta me pa starša usmerila v petje in nastopanje, ker sta videla, da imam za to žilico. Zaradi vsega tega, sem uteho sprva iskala v hrani in zaradi tega so me izločili tudi v glasbenem svetu, saj so od mene želeli, da shujšam, če želim postati pevka. Celo osnovno šolo so me zbadali tako sošolci, kot učitelji in celo določeni glasbeniki. Bilo je zelo hudo, vrata so se mi neprestano zapirala. Kasneje mi je z mamino pomočjo in zdravim načinom življenja uspelo shujšati dvajset kil, za kar sem ji še danes hvaležna. Tako so bili vsi nesramni do mene, da sem odnehala z igranjem violine in na eni točki sem si celo želela s kladivom razbiti gležnje, da mi ne bi bilo potrebno v šolo."

Ajda Ivšek | Avtor: POP-TV-2 POP-TV-2

Sreče ni našla niti v ljubezni

"Potem je prišla srednja šola in Bitka talentov pri Mariu, a mi tudi ni šlo, ker sem imela zelo nasilnega partnerja, ki me je hotel celo ubiti. Na snemanje spotov sem hodila vsa pretepena. Kasneje sem padla v depresijo, trpela za motnjami hranjenja, a sem se vedno nekako pobrala. Čez leta sem spoznala partnerja in očeta svojih otrok, to je bilo malo po Talentih," je povedala, a tudi, ko je končno našla srečo, ta ni trajala dolgo: "Nato je šlo nekaj let vse kot po maslu, dokler nisem leta 2016 zbolela za streptokoko angino, ki jo niso pravilno zdravili.  Čeprav so mi punktirali grlo, je bila zadaj še ena gnojna bula, ki se je predrla in padla sem v komo. Začeli so mi odpovedovati organi, dobila sem dvojno pljučnico, bila sem na cevkah, zdravniki so rekli, da je le še vprašanje časa, a sem se po enem tednu zbudila iz kome. A nič ni bilo enako, ponovno sem padla v depresijo, nič me ni več razveselilo, nisem si dopustila počitka, leta 2017 sva s partnerjem  tudi vrnila lokal, ki sva ga vodila, hkrati pa sem se soočila tudi s smrtjo dveh najboljših prijateljev." 

ameriška policija Igral v Srbiji Šport Športnik posilil in umoril dekle, telo odvrgel v gozd

Alkohol, bolnišnice, prijavljena kot pogrešana

"Takrat se mi je vse sesulo, zaprla sem se v stanovanju, s partnerjem sva se oddaljila in se razšla, jaz pa sem uteho iskala v alkoholu. Pogosto so me odpeljali na urgenco, na koncu sem pristala celo v enoti za krizne intervencije in na Vojniku. Socialna mi je zagrozila glede hčerke in takrat sem se odločila za zdravljenje, a ko sem prišla ven, je bilo samo še slabše in sem ponovno pristala v Vojniku," razlaga Ajda, ki se je na koncu rešila sama, s pomočjo dobrega prijatelja: "Ko sem bila že čisto na podnu, pa mi je pomagala dobra duša, vzel me je k sebi, mi dal streho nad glavo, jaz sem imela le še 45 kil, prijavljena sem bila kot pogrešana, a domov nisem mogla, ker bi me spet zaprli v bolnico, jaz pa tja nisem. Rabila sem le čas, da se umirim in ponovno sestavim. Nesel me je na stranišče, po žlički me je hranil, imela sem visoko vročino … In res sem se pobrala, dobila energijo in moč in danes sem povsem nova oseba, hvaležna za vsako uro življenja. S svojo zgodbo želim pomagati drugim, ogromno se mi jih je že oglasilo, in končati vse govorice in namigovanja."

Komentarjev 13
  • Kolr 16:38 16.november 2018.

    A te je pol ta ruknu al ne. Iz clanka se namrec ne da to razbrati

  • luna62 15:40 24.avgust 2018.

    Ne morem verjetni koliko primitivizma in nerazumevanja okoliščin je v nekaterih komentarjih - ko človeka zlomijo, težko sprejema odločitve, večinoma samo tone. Sicer vsi pravijo, da mora človek pasti na dno, da se lahko odrine in ponovno dvigne, vendar ni ...prikaži več vedno čisto tako - nekateri ljudje pri tem potrebujejo pomoč ali pa jih dno posrka. Posebno depresija je tako huda bolezen, da človeku vzame voljo, še najbolj preprosto premikanje telesa je včasih hud napor. Ni pa nič lažjega kot pametovati.

  • ECKING 13:56 24.avgust 2018.

    a da bi tega kretena ,ki te je prvic udaril ,pustila to pa ne??!?! Tega pac moja logika ne razume in takih bab je velik...se boljse so pa tiste ,ki so si pri 18ih najdle "bad-boya" in pol ta "bad-boy" ...prikaži več" se pri 30ih ni odrastu,ve ste se pa zdej odlocile da bi pa res blo treba zamenajt partnerja in potem novemu tipu obesite po dva ali tri otroke!!! Kar sejete to zanjete!!!

Sorodne novice