Mundial 2018
1066 ogledov

Vlada prepovedala prodajo alkohola

Pivo
V Nižnem Novgorodu, ki je eno izmed prizorišč Svetovnega prvenstva, je v trgovinah prepovedana prodaja alkoholnih pijač. Police s pivom, vinom in žganimi pijačami so zapečatene, kupi se lahko zgolj brezalkoholno pivo.

"Žal nam je, toda kupite lahko zgolj brezalkoholno pivo. To velja za vse dni Svetovnega prvenstva in za vse navijače," je za hrvaških 24 Sata izjavil lastnik samopostrežne trgovine v Nižnem Novgorodu.

"Po odločitvi predsednika ruske federacije se v Nižnem prepoveduje prodaja kakršnegakoli alkohola."

To je to. Navijačem ne pomagajo niti prošnje, grožnje, poznanstva. Rusi so glede prepovedi alkohola zelo striktni.

Na hladilnikih s pivom stojijo napisi: "Po odločitvi predsednika ruske federacije se v Nižnem prepoveduje prodaja kakršnegakoli alkohola. Odločitev je bila sprejeta 31. maja."

Anglež | Avtor: Profimedia Profimedia

Večina domačinov se strinja, da je razlog za takšen ukrep prihod angleških huliganov. Anglija se bo namreč v Nižnem Novgorodu pomerila z reprezentanco Paname. Spet drugi pa vztrajajo, da prihod Angležev nima nobenega vpliva na odločitev vlade.

Pivo pa je še zmeraj moč kupiti v tamkajšnjih restavracijah in barih, seveda pa so lastniki premeteni in so prepoved alkohola v trgovinah izkoristili sebi v prid ter navili cene. Najcenejša piva (0,4 l) tako stanejo okoli 4 €, medtem ko so pollitrska piva v trgovinah pred prepovedjo stala okoli pol evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.