Svet
5591 ogledov

Zato množično objavljajo svoje tange

Ženske spodnjice Reševalni pas/Twitter
Na spletnih omrežjih ženske množično objavljajo svoje spodnje perilo, zlasti tange. To je razlog.

Na Irskem je te dni prišlo do več protestov, potem ko so bile na sodišču tangice najstnice predstavljene kot dokazni material v primeru posilstva.

Elizabeth O’Connell, zagovornica obdolženega moškega za posilstvo najstnice, je pred sodiščem navedla, da je 17-letnica ob tej priložnosti nosila čipkaste tangice, ki jih je zagovornica tudi pokazala vsem prisotnim.

"Pravniki v sodnih dvoranah predstavljajo takšne stereotipe o ženskah, zato ker je edini zagovor dejanja domneva, da je ženska v spolni odnos privolila," je pri tem za Irish Independent izpostavila vodja centra za žrtve posilstev Rape Crisis Noeline Blackwell.

Pred desetimi dnevi se je na Irskem začel sodni postopek zoper 27-letnega moškega, ki je obdolžen posilstva 17-letnega dekleta. Moški je bil oproščen vseh obtožb, potem ko je njegova zagovornica pokazala spodnje perilo žrtve. "Poglejte samo, kako je bila oblečena. Nosila je čipkaste tangice," je izpostavila zagovornica Elizabeth O'Connell.

Po objavljeni odločitvi sodišča se je na spletnih omrežjih sprožil val objav ženskega spodnjega perila, pri čemer uporabnice omrežij uporabljajo hashtag #ThisIsNotConsent.

"V enostavnem jeziku, obleka ne predstavlja pristanek na spolni odnos. Takšna valitev krivde na žrtve je zastarela in nima mesta v naši zakonodaji," izpostavlja Susan Dillon, ena od ustanoviteljic skupine #ThisIsNotConsent.

nasilje, ženska, pretep, posilstvo Brez besed! Slovenija Posilil Ljubljančanko, našli so ga, a je primer padel zaradi napak policije

Irska predstavica v parlamentu Ruth Coppinger je v torek med zasedanjem parlamenta iz rokava izvlekla čipkaste tangice, s čimer je tudi v parlamentu opozorila na še vedno pereč problem na Irskem, to je prevalitev krivde na žrtve.

"Neugodno je pred vsemi vami pokazati tangice, kajne? Zdaj si predstavljate, kako se je počutila žrtev, ko so pred vsemi zbranimi v sodni dvorani kazali njeno spodnje perilo," je pri tem komentirala poslanka.

Ruth Coppinger | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Ajda Ivšek Grozljivo Magazin Tekmovalka Talentov: Posiljena in zlorabljena je uteho iskala v alkoholu Zloraba otrok Posilstva na festivalu Svet Kako se je znašla v njegovi postelji, se ne spomni

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.