Svet
13944 ogledov

Brutalno mučili in posilili 17-letnico

Zloraba otrok Shutterstock
Policija je brutalneže že prijela.

Policija v Maroku je prijela 12 moških, ki so dva meseca mučili in posiljevali 17-letno dekle, poroča BBC. Khadija Okkarou se je javno izpostavila in delila svojo zgodbo. "Nikoli jim ne bom oprostila. Uničili so me," je med drugim povedala.

Primer je izzval zgražanje v celotni državi, med drugim ljudje podpisujejo spletno peticijo, s katero zahtevajo, da oblasti pomagaja zlorabljeni najstnici, ki so ji med drugim po telesu vtetovirali svastike in na njej ugašali cigarete.

"Moški me je ugrail in mi še istega dne vzel nedolžnost. Ves čas je bil drogiran. Njegovi prijatelji so tihotapci z ljudmi. Ne vem njihovih imen, a prepoznala jih bom, če jih bom videla," je najstnica povedala medijem.

Predstavniki policije so za agencijo AFP povedali, da so v okviru preiskave primera že prijeli 12 moških osumljencev, starih od 18 do 27 let. Glavni osumljenec je star 20 let, osumljen je ugrabitve, posilstva, mučenja, groženj s smrtjo.

"Večkrat sem jim poskušala uiti, a ujeli so me in me pretepli. Mučili so me, niso mi dajali hrane in vode, niso mi pustili niti da bi se stuširala," je povedala zlorabljena 17-letnica.

Sorodniki prijetih osumljencev so jo po aretacijah obtožili, da laže in da je sama živela "nemoralno življenje". Po podatkih zagovornikov človekovih pravic v Maroku več kot 20 odstotkov žensk v državi vsaj enkrat v življenju doživi spolno zlorabo.

V skladu z zakonom iz leta 2014 v Maroku posiljevalce mladoletnih žrtev oprostijo vseh obtožb, če se s svojo žrtvijo poročijo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Laznivi 23:00 29.avgust 2018.

    Izvoljena levica pravi da to niso slabi ljudje in da bodo za vsakega wilkomen lepo poskrbeli v nasi komunajxar drzavi.

  • romy 16:21 29.avgust 2018.

    To nas absolutno NE zanima in upam da takšna golazen ne bo prestopila meje EU..

  • alen009 15:45 29.avgust 2018.

    In to golazen nameščajo v naši državi. Gabijo se mi gnusi smrdljivi. Prasce kamenjat, sej to najbolj znajo, golazni kozojebarske.