Deček iz Slovenije z velikim srcem

Foto: Profimedia Pasje zavetišče
"Pokazal več sočutja kot večina odraslih," je pojasnila prostovoljka.
Oglej si celoten članek

Učenec petega razreda iz Slovenije Žan Žvikart je poslal svojo žepnino hrvaški prostovoljki Mariji Jurlini, ki skrbi za zapuščene pse. Žvikart se je s tem hotel zahvaliti Jurlinovi, ker je eden izmed psov, ki jih je rešila, prispel v Slovenijo k njegovi prijateljici. Ob tem je prosil prostovoljko, naj kupi nekaj sladic za pse iz zavetišča.

Horjulčki Do nedelje še ta možnost za pomoč

Žvikart se je odpovedal svoji žepnini in jo je poslal prostovoljki, ki je ne pozna. Ob pismu je poslal plastično vrečko, v kateri je prostovoljka naštela 60 kun (7,5 evra).

"Videl sem, da skrbi za pse in da za to porablja svoj denar. To mi je bilo zelo všeč in hotel sem se ji zahvaliti in ji pomagati," je desetletnik zapisal v pismu, ki ga je danes objavil Večernji list.

"Pošiljam vam nekaj denarja, ostal mi je z morja. Kupite psom sladice, da bodo veseli," je dodal. Poudaril je, da skrb za pse veliko stane ter da Jurlinova skrbi za veliko psov. Posebej je hvaležen, ker je enega Marijinih psov z imenom Porto dobila njegova prijateljica Kristina.

Ima tudi sam svojega Jacoba

Žan ima tudi sam psa Jacoba. Ko kupuje hrano zanj, praviloma kupi še kaj za pse iz zavetišča, še navaja časnik.

Jurlinova je bila ganjena ob Žanovi gesti in je povedala, da je pokazal več sočutja kot večina odraslih, ki živijo v njeni soseščini in zapuščajo živali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.