Vizita za živali > Novice
6671 ogledov

Deček iz Slovenije z velikim srcem

Pasje zavetišče Profimedias
"Pokazal več sočutja kot večina odraslih," je pojasnila prostovoljka.

Učenec petega razreda iz Slovenije Žan Žvikart je poslal svojo žepnino hrvaški prostovoljki Mariji Jurlini, ki skrbi za zapuščene pse. Žvikart se je s tem hotel zahvaliti Jurlinovi, ker je eden izmed psov, ki jih je rešila, prispel v Slovenijo k njegovi prijateljici. Ob tem je prosil prostovoljko, naj kupi nekaj sladic za pse iz zavetišča.

Dart Horjulčki Vizita za živali Do nedelje še ta možnost za pomoč

Žvikart se je odpovedal svoji žepnini in jo je poslal prostovoljki, ki je ne pozna. Ob pismu je poslal plastično vrečko, v kateri je prostovoljka naštela 60 kun (7,5 evra).

"Videl sem, da skrbi za pse in da za to porablja svoj denar. To mi je bilo zelo všeč in hotel sem se ji zahvaliti in ji pomagati," je desetletnik zapisal v pismu, ki ga je danes objavil Večernji list.

"Pošiljam vam nekaj denarja, ostal mi je z morja. Kupite psom sladice, da bodo veseli," je dodal. Poudaril je, da skrb za pse veliko stane ter da Jurlinova skrbi za veliko psov. Posebej je hvaležen, ker je enega Marijinih psov z imenom Porto dobila njegova prijateljica Kristina.

Ima tudi sam svojega Jacoba

Žan ima tudi sam psa Jacoba. Ko kupuje hrano zanj, praviloma kupi še kaj za pse iz zavetišča, še navaja časnik.

Jurlinova je bila ganjena ob Žanovi gesti in je povedala, da je pokazal več sočutja kot večina odraslih, ki živijo v njeni soseščini in zapuščajo živali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.