Kako se uspešno znebiti muh

Foto: Profimedia
Preprost trik, s pomočjo katerega se boste rešili nadležnih muh.
Oglej si celoten članek

Poletje je čas, ko v hiše in stanovanja pridejo muhe, ki izkoristijo vsak trenutek, ko imamo odprta vrata ali okna, na katerih ni komarnikov. Poleg tega, da so nadležne, muhe na svojih nožicah, ki so prekrite z dlačicami, lahko nosijo milijone bakterij. Nekatere teh bakterij lahko povzročijo različne okužbe. 

Muhe se sprehajajo po različnih površinah, zato je pomembno, da jim onemogočimo pristajanje na hrani. Kosom hrane, po katerih so se sprehajale muhe, bi se bilo smiselno ogniti. 

Eden najbolj preprostih in učinkovitih načinov, kako preprečiti muham, da pridejo v vaše stanovanje, je prozorna vrečka čiste vode. Navadno prozorno vrečko do polovice napolnite z vodo in jo tesno zavežite. Vrečko obesite pred vrata in okna, ki jih imate odprta, a na njih nimate komarnikov. 

Muhe bodo zaradi strukture oči, čisto vrečko z vodo dojemale kot pajkovo mrežo in se ji ne bodo približale. Zaradi vrečke naj bi imeli težave z orientacijo, zaradi česar naj bi se je izogibale. 

Muhe Novo odkritje o muhah prestrašilo znanstvenike
Kot videoigrica Zato težko ujamete muho

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:00 27. Junij 2018.

    :) pozabili ste napisati, da navadne prozorne vrečke niso UV obstojne in bi imeli kmalu poplavo.

  • vec
    21:30 26. Junij 2018.

    pomankljiv nasvet, notri treba vržt čimnovejši (da se sveti) kovanec za 5 ali raje 10 centov- bakrenico po domače) Ampak …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.