Zdravje
5864 ogledov

Novo odkritje o muhah prestrašilo znanstvenike

Muha Profimedias
Nova raziskava o umazanosti muh je presenetila tudi strokovnjake.

Da muhe niso čiste živali in da s seboj nosijo ogromno bakterij, ki raznašajo bolezenske klice, ni nič novega. Nov pa je podatek, da so znanstveniki identificirali kar dvakrat več nevarnih bakterij, ki jih s seboj nosi muha, kot pa so domnevali doslej.

Splošno razširjena navadna domača muha (Musca domestica) po ugotovitvah študije Penn State Eberly College of Science iz ZDA med drugim nosi s seboj bakterije salmonele, e-coli, bakterije, ki povzročajo želodčne razjede in celo smrtonosne sepse. Skupno so na njej našli kar 351 različnih tipov bakterij! 

Ugotovitve kažejo na to, da ljudje še vedno podcenjujemo muhe kot vir množičnih okužb, povzema The Daily Telegraph.

Muha Kot videoigrica Vizita za živali Zato težko ujamete muho

Še na zanimiva ugotovitev je, da muhe s podeželja nosijo s seboj manj nevarnih bakterij od tistih v mestih. Zato strokovnjaki svetujejo, da se za piknike v naravi izogibate mestnim parkom in se raje zapeljete izven urbanih okolij. Prav gotovo pa hrana, na kateri se pred uživanjem dolgo "pasejo" muhe, ni ravno zdrav obrok. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.