Vizita za živali > Novice
992 ogledov

Dobila bolniško za bolnega psa

Tudi živali so pomembni družinski člani.

 Italijanski akademičarki je na sodišču uspela pomembna pravna zmaga. S pomočjo odvetnikov italijanskega Združenja proti vivisekciji (LAV) ji je uspelo, da ji je sodišče priznalo pravico do plačane odsotnosti z dela za oskrbo bolehnega psa.

Sodišče je namreč razsodilo, da ji mora univerza, kjer je bila zaposlena, odobriti dva dneva plačane odsotnosti z dela zaradi "hudih ali družinskih razlogov".

Odvetniki organizacije LAV, ki velja za eno od največjih organizacij za pravice živali v Evropi, so se med drugim sklicevali na določilo italijanskega kazenskega zakonika, da so lahko ljudje, ki dopustijo hudo trpljenje živali, obsojeni na leto dni zaporne kazni in globo do deset tisoč evrov.

Predsednik LAV Gianluca Felicetti je odločitev sodišča pospremil z besedami, da gre za pomemben korak k priznanju, da so živali, ki jih ljudje nimajo zaradi finančnih ali delovnih koristi, pomembni družinski člani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.